Volgend schooljaar krijg jij weer een nieuwe klas, een nieuwe mentor en nieuwe docenten. Er verandert weer van alles. Toch is het voor sommigen van de Beukenlaan een nog grotere stap. Zij moeten namelijk ook nog eens naar een nieuwe school!

In het derde jaar op de Beukenlaan worden de leerlingen namelijk gesplitst. Vmbo en een gedeelte van mavo gaan naar de Herenlaan. De andere mavoleerlingen, havoërs en vwo’ers komen onze kant op; locatie Lochem.

De havoleerlingen en vwo-leerlingen komen vandaag (dinsdag) bij ons op school. Om 08:40 uur worden ze in het forum verwacht en worden daar opgewacht door een docent. De rest van de dag volgen ze lessen in bijvoorbeeld gym, natuur-/scheikunde en Frans.

Misschien denk je nu: “Een gedeelte van de mavoleerlingen komt toch ook naar locatie L? Waarom komen die vandaag niet?” Dat komt omdat deze leerlingen eerder dit jaar al naar Lochem zijn geweest. Zij moesten dit jaar al een pakketkeuze maken en de eventueel nieuwe school kan invloed hebben op die keuze. Een ander pakket kan een Herenlaan betekenen in plaats van Lochem. Ook wordt het wellicht te druk als je alle leerlingen op een dag onze kant op haalt.

Uiteindelijk is het doel van deze dag dus ook om alvast te kijken hoe Lochem eruitziet en aan de nieuwe school te wennen. Hoe gek het ook klinkt, sommige leerlingen zijn nog nooit op onze school geweest. Het is dan ook wel fijn om alvast te weten waar je volgend jaar naartoe gaat. Daarbij komt ook nog, zoals ik al zei, dat de nieuwe school invloed kan hebben op de pakketkeuzes van mavoleerlingen.

Wat verwachten de leerlingen van de Beukenlaan eigenlijk? Komen die verwachtingen ook uit? En, misschien nog wel leuker om te weten, welke school is leuker? SC Speaks heeft een onderzoek gedaan naar die vragen. De uitkomsten kun je hier lezen.

Wij van de schoolkrant wensen deze leerlingen vandaag dan ook veel plezier en succes in het volgende schooljaar!

Locatie Beukenlaan

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.