Op vrijdag 4 november komen 7 leerlingen samen, waarvan drie leerlingen van basisscholen van Stichting Robijn, twee leerlingen van het Staring College, en twee HBO studenten. Dit doen ze in Nieuwegein, waar de tweede dag van het congres ‘Leren zichtbaar maken’ plaatsvindt. Het congres wordt geleid door professor John Hattie, die zijn ervaringen over educatie deelt.

1463389327205

“My role, as teacher, is to evaluate the effect I have on my students.”
― John A.C. Hattie, Visible Learning for Teachers: Maximizing Impact on Learning

John Hattie is directeur aan de Universiteit van Melbourne in Australië en professor in educatie. Professor Hattie heeft meerdere boeken geschreven die op veel scholen worden toegepast, waaronder onze school. Hij heeft veel onderzoek gedaan, waarop zijn boek ‘Visible Learning’ is gebaseerd. Astrid Joosten, een bekende presentatrice van VARA, zal aanwezig zijn als dagvoorzitter en gespreksleider.

IMG_astrid_joosten_2_1_G1120PO8

Om half drie zullen de zeven leerlingen op het podium een gesprek voeren met John Hattie, waarbij ze uitleggen hoe ze het fijnste en beste kunnen leren. Hierbij hebben ze een foto geprojecteerd waarbij ze hun leertechniek uitleggen, bijvoorbeeld een foto van een computerprogramma of een foto van een samenvatting. Nadat de leerling zijn of haar woord heeft gedaan, neemt Astrid Joosten het over en betrekt de leraar hierbij, wat zij voor hun leerlingen doen zodat de leerlingen het beste kunnen leren. Daarna koppelt ze de uitspraken terug naar professor Hattie en vraagt naar zijn mening en ideeën.

De twee leerlingen van het Staring College zijn al druk bezig met voorbereiden voor het gesprek, en zullen later verslag doen over deze middag.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.