photo (1)
De fototentoonstelling

IMG_0929School heeft altijd al een gave gehad voor het volplannen van de avonden van de laatste week voor de vakantie. Dus toen ik gisteravond de kunstenavond bezocht, om de foto- en filmtentoonstelling en het toneelstuk te zien, had ik al enige slaapachterstand. Ik zal toegeven dat mijn motivatie om te komen dus vooral kwam uit het feit dat het verplicht was.
Mijn bescheiden taak voor de avond was het verkopen van de entreekaartjes; rekentoets in de praktijk. Niet iedereen had meegekregen dat de entree een euro kostte en sommige ouders liepen dus nietsvermoedend door. Anderen namen wel erg verdacht een boog om ons heen de tentoonstelling in. Ik kreeg er wel een roos voor en ik had een uitzicht op de mooie tentoonstelling. De foto’s van andere leerlingen waren afgedrukt en opgehangen en het was leuk om te zien hoe iedereen z’n eigen draai had gegeven aan de opdrachten. De films, die ik al had gezien, bleven leuk. Vooral de moderne western van Tessa Vredeveld blijf ik geniaal vinden..

P2170026
Leerlingen van 3-havo/vwo bekeken het toneelstuk een dag eerder.

Voor de tentoonstelling liet Stella Shi, die hier als uitwisselingsstudente is en het decor maakte, me weten dat ze dacht dat dit een ‘serieus’ toneelstuk was. Ik heb haar er meteen van op de hoogte gebracht dat schooltoneelstukken nooit serieus bedoeld zijn, want dat zou alleen maar voor een afgang zorgen.

En dat was het zeker niet! De toneelklas van 5vwo CKV studeerde het verhaal van Parcival in, genaamd Van Dwaas tot Koning, op zeer humoristische wijze. Alle spelers zaten goed in hun rol en deden serieus mee aan het absurde stuk. De decorbouwers hadden hun best gedaan om diverse, semiprofessionele decors te maken – al vielen de wanden bij het opzetten, tussen de scènes door, wel eens om. Er was af en toe wel wat verbeelding nodig, zoals bij de stokpaardjes voor epische gevechten en de rondjes die de spelers bleven lopen om aan te geven dat ze op een tocht waren, maar er was aan veel details gedacht.  Ook verzorgde Tom van Duren zeer speciale special effects, om te illustreren hoe het klinkt als iemand eet en boert.

Al met al was het een geslaagde poging creatief te doen. Iedereen had zijn best gedaan om er iets moois van de maken en dat was te zien.

Imre Korpadi

Door Redactie

Laat ons weten wat je te zeggen hebt!