Maqluba
Maqluba

Een aantal weken terug schreven we over een kookworkshop die georganiseerd was door mevrouw Schreuder. Dat dit geen gewone kookles zou worden was al vanaf het begin duidelijk aangezien de titel van het artikel luidde: “Leren koken in én met meerdere culturen”. Mevrouw Schreuder had een workshop georganiseerd waarbij Nederlandse leerlingen en minderjarige vluchtelingen uit Borculo samen gerechten zouden maken uit verschillende culturen. En daar moest SC Speaks natuurlijk bij zijn!

Dus zo stapte ik afgelopen donderdag na mijn achtste lesuur op de fiets richting Borculo waar de workshop plaatsvond. Daar aangekomen ging ik vrijwel meteen enthousiast aan de slag met de andere Nederlandse scholieren onder begeleiding van kok Daniël Dekker en zonder de vluchtelingen, van wie ieder spoor bijster was. Vragen als: “Zouden ze het vergeten zijn?” en “Komen ze nog wel?” werden meer dan eens gesteld, maar desondanks werkten we door aan het Syrische rijstgerecht Maqluba, dat uiteindelijk erg lekker bleek. Om half zeven was de maaltijd klaar, de tafels gedekt en ja hoor, daar waren dan ook de vluchtelingen waardoor het toch nog een multiculturele avond werd.

Mijn Eritrese woordenschat is weer aangevuld met de woorden voor vork, lepel, mes en bord, maar aangezien de vluchtelingen zo moesten lachen om hoe ik die woorden uitsprak vraag ik me af of ze me wel de juiste woorden hebben geleerd…

Al met al was het zeker een geslaagde middag. Ik ben een groot voorstander van dit soort projecten om de integratie te versnellen en ik denk dat het om de horizon van mijn Nederlandse blik te verbreden een hele leerzame avond was.

Ben je geïnteresseerd in de kookworkshop dan kun je je nog opgeven voor donderdag 16 juni 2016.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.