In Ruurlo is sinds deze week een heus koffie- & theehuis gevestigd. En als er iets is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dan zijn het wel koffie- en theehuisjes, die strak en licht ingericht zijn (met Scandinavische invloeden misschien) en waar het lekkerste snoepgoed, de heerlijkst geurende dranken en de mooist belegde broodjes verkocht worden. Laat “Tasttoe”, het pas geopende koffie- & theehuis in Ruurlo, dat nou eens allemaal hebben. Ik nam de camera mee en ging op de dag van de publiekelijke opening een kijkje nemen bij deze nieuwe plek.DSC_6021

DSC_6011

Zodra ik één voet over de drempel heb gezet is mijn hart verkocht. “Tasttoe” is gevestigd in het pand waar voorheen een bloemist zat en dit is werkelijk een prachtige ruimte. Het is heel licht binnen en in combinatie met de bloemen en kleur in het meubilair krijg je een vrolijk gevoel. Het ziet eruit als zomer.

Naast dat je hier koffie en thee kunt drinken, is er ook de mogelijkheid om verse koffiebonen en thee in allerlei smaken te kopen voor thuis.

DSC_6014

Nadat ik een thee heb besteld, ga ik aan een wit tafeltje zitten. Vanaf mijn plek kan ik de hele ruimte bekijken en ik ben blij dat “Tasttoe” hier nu in Ruurlo zit. Ik vind het een echte toevoeging aan het dorp.

Mijn thee is overigens heel lekker en ik raak in gesprek met het aardige meisje dat hier werkt. Ze vertelt me wat dingen over hun winkel en de kaart. Zo zegt ze me dat ze ook Italiaanse frisdrank verkopen, op mijn vraag wat daar dan anders aan is dan ‘onze’ frisdrank, is haar antwoord dat er echt meer fruit in zit. Bestel je een sinas, dan krijg je ook echt een sinas met sinaasappelen. Kijk, daar word ik nu blij van!

Maar “Tasttoe” is niet alleen een plek waar je wat kunt gaan drinken, ook een lege maag is hier prima te vullen. Hier verkopen ze allemaal lekkere belegde broodjes en iedere dag hebben ze een speciaal broodje van de dag. Lekker variëren.

Tasttoe

DSC_6018

En zoetekauwen niet getreurd, naast gezonde broodjes is er ook genoeg te snoepen! Van zuurstokken, tot lolly’s en taartjes en niet te vergeten ook een verscheidenheid aan chocolade.

Op hun site (www.tasttoe.nl) staat “puur, passie, persoonlijk” en dat is het zeker. Er hangt een heel gezellige en vrolijke sfeer in “Tasttoe”. Je wordt hartelijk ontvangen en kunt genieten van lekker eten en drinken. Mijn aanraden: neem eens een kijkje (in de zomervakantie bijvoorbeeld) bij dit nieuwe koffie- & theehuys in Ruurlo, dat is in ieder geval zeker wat ik ga doen!

 

DSC_6009

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.