Steeds meer mensen zijn bedekt met tatoeages. Sommige hebben één kleine tattoo, anderen zitten helemaal onder. Hoe kom je nu aan zo’n tattoo? Is het wel veilig? Kun je ze ook weer weghalen? En hoeveel kost het om een tattoo te laten zetten?

 De winkels voor tattoo’s

Als je op Google naar tattooshops in Nederland zoekt, zul je merken dat er wel een aantal winkels in Nederland zijn. Het valt op dat deze bedrijfjes tatoeages, maar ook piercings zetten. De prijzen van een tatoeage zijn al voor een klein symbool/lettertje rond de €40,-. De prijs is meestal afhankelijk van wat je wilt, hoe groot en op welke plaats. Bijvoorbeeld, als je een tattoo op je ribben wilt is dat best pijnlijk voor jou en daardoor is het ook frustrerend voor de gene die de tatoeage zet. Daarvoor wil diegene dus meer betaald hebben. Sommige winkels werken ook met een uurprijs, want de grotere tattoo’s kosten ook meer tijd. Een tatoeage zetten is dus niet erg goedkoop.

De veiligheid

De veiligheid is ook belangrijk, want je zit natuurlijk niet te wachten op een of andere rare infectie. Dus hoe werkt dan het zetten van zo’n tatoeage? Een tattoo wordt met gemaakt met een soort van injectieapparaat dat heel snel gaatjes prikt in je huid in dan vlak onder je huid inkt aanbrengt. Dat lijkt mij niet erg leuk. Veel winkels geven op hun website aan dat ze een vergunning hebben voor het plaatsen van een tattoo en je krijgt ook een soort van garantie bij de meeste shops, dus als er iets niet goed gaat met jouw piercing of tattoo, dan helpen ze je.

Twijfelen

Je hebt jouw tattoo, maar een paar dagen of weken later denk je ‘Shit, waarom wilde ik deze tattoo überhaupt? Hij is kapot lelijk!’ Of je zet een tattoo van het kampioenschap van jouw favoriete voetbalclub, en ze worden toch geen kampioen… Dan wil je de tatoeage natuurlijk weghebben. Hiervoor heb je gelukkig ook klinieken. Dan worden daar jouw net niet kampioenschap tattoo’s weggehaald door ze te laseren. Hiervoor betaal je per cm², heb je bijvoorbeeld een kwal van twee centimeter² die je weg wil, dan zou dat ongeveer €65,- kosten. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om je tatoeage volledig weg te halen.

Ik hoop dat jullie dit artikel over tattoo’s een beetje leerzaam vonden en dat jullie er wat aan hebben. Als je er later een wilt gaan zetten, zoek dan goed uit wat je wilt en of de shop bij jou in de buurt wel goed is.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.