1F_Percussie_12
Klas L1F krijgt drumles – Foto: Staring College

Een artikel met onder andere percussie, danslessen en héél veel nieuwe mensen.

Het is weer voorbij, de introductiedagen van leerjaar 2015-2016 zijn een feit en wat was het weer een succes! SC Speaks geeft je graag een impressie van de drie dagen die voor de eersteklassers in het teken stonden van nieuwe mensen ontmoeten en het Staring College beter leren kennen.

’s Ochtends op 25 augustus stonden ruim 200 leerlingen vol spanning te wachten voor de deuren van het Staring College, waar ze voor het eerst begroet werden door hun afdelingsleider, meneer Van de Sanden.

wpid-20150827_151235.jpg
Oefenen voor de flashmob in de gymzaal – Foto: Tama Schreurs

Daarna nam hun mentor ze mee om hun enthousiaste klassenbegeleiders te ontmoeten. Er volgde een dag waarin onze nieuwst
e leerlingen de ins en outs van het Staring College te weten kwamen. De eerste dag bleven de meeste brugklassers in hun klaslokaal, waar de mentor de leerlingen veel vertelde over de school en waar ze met hun klassenbegeleiders plannen maakten voor een act op de afsluitende feestavond op donderdag.

Spel_1O05
Leerlingen doen een wedstrijd tegen elkaar – Foto: Wiege Statius Muller

 

De dagen erna hebben de leerlingen een hoop leuke activiteiten gedaan. Onder andere percussie (een soort trommelen met random voorwerpen), een ontdekkingstocht door Lochem en een workshop dansen (waar de leerlingen een flashmob leerden die op donderdagavond als verrassing aan de ouders werd opgevoerd). Een vol en leuk programma!

Donderdag waren de weergoden iets minder aardig, waardoor helaas een deel van de buitenactiviteiten niet is doorgegaan. Desalniettemin was de afsluitende dag, donderdag 27 augustus een super dag, met als hoogtepunt de acts van alle klassen bij de presentatie voor de ouders in de avond en na afloop het feest voor de leerlingen en hun klassenbegeleiders.

De SC Speaks wenst alle nieuwe leerlingen een goede start toe op het Staring College en een heel fijn jaar!

Zie ook: Video: brugklassers verrassen ouders met flashmob

Door Niek van der Kuijl

Hallo, Ik ben Niek van der Kuijl. Ik ben actief bij de schoolkrant op het gebied van sport en beheer van social media.(facebook enzo.)

Een gedachte over “Gezellige sfeer tijdens introductiedagen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.