Afgelopen week volgden de eerste klassen volgen van dinsdag tot en met donderdag een super gaaf introductieprogramma. Samen met hun nieuwe klas ondernemen de nieuwe leerlingen veel activiteiten. Ze spelen diverse spellen, gaan op ontdekkingstocht in Lochem en leren alles wat ze moeten weten over de school. Dit alles om elkaar, de school, en hun mentor te leren kennen.

Naast al deze leuke activiteiten wordt er ook tijd vrijgemaakt om een act in te studeren. Op donderdagavond krijgen de ouders een schitterende opvoering te zien van Romeo en Julia. Dit alles wordt met een beetje aanwijzingen van meneer Sluiter opgevoerd als een toneelstuk van deze tijd. Na het toneelstuk volgt een feest voor de brugklassers. DJ Bjerne weet met zijn muziek zowel leerlingen als klassenbegeleiders en zelfs de leraren op de dansvloer te krijgen. Nadat iedereen het laatste nummer samen heeft meegezongen gaat iedereen naar huis om morgen weer fit te zijn voor de eerste schooldag van het schooljaar.

Zoals ieder jaar worden de leraren bijgestaan door 5VWO’ers die helpen met diverse werkzaamheden zoals het voorbereiden van de activiteiten en het begeleiden van de klas. Ook was er een journalistenteam die de klassen volgde tijdens hun eerste dagen op het Staring. Hier hun ervaringen:

Klas L1A:
Klas L1A heeft vandaag ook verschillende activiteiten gedaan om elkaar beter leren kennen. Dat is vast goed gelukt aangezien het maar een hele kleine, maar gezellige klas is. Ze hebben buiten spelletjes gespeeld en hebben een dans workshop gehad. Iedereen was enthousiast en ze hadden het erg naar hun zin. Verder hebben ze Lochem beter leren kennen in de activiteit die Lochem Discovery heet. Hierbij hebben ze in de stad opdrachten die ze moeten doen. Op deze manier maken de leerlingen op een leuke manier kennis met de medeleerlingen, de school en de stad”.

Klas L1D:
Op woensdagochtend begon klas L1D de dag zeker niet rustig. Een flinke sessie dansen van een uur lang, op het nummer ‘Locked out of Heaven’ van Bruno Mars. Met hippe danspassen en een zeer opgewekte instructrice kan het ook niet anders dan dat het een actief en gezellig uur was.
Na een korte pauze ging de klas naar buiten: Het was tijd voor sport en spel op het schoolplein. Zowel bij het spel als het sport lag de focus op samenwerking. Bestaat er immers een betere manier om elkaar te leren kennen, dan met drie buizen een balletje naar de andere kant van het schoolplein te krijgen?
Toen daarna de lunchpauze met broodjes knakworst achter de rug was, stapte L1D op de fiets, en fietsten zij gezamenlijk naar het centrum van Lochem. Hier gingen ze de ‘Lochem Discovery’ doen. Ze gingen op de foto met opvallende locaties in Lochem, en dit is natuurlijk gelijk een goede manier om te wennen aan de stad.
Aan het einde van de dag konden ze al hun opgekropte energie kwijt door middel van de percussie. Niets beter dan even afkoelen na een lange dag door een uur lang op tonnen en trommels te slaan. Al met al was de woensdag een geslaagde dag!

Op donderdagochtend startte de klas met een cursus Theatersport. Het was een uur vol met rare maar hilarische opdrachten, en veel lol.
Daarna konden ze de nieuwe vaardigheden van de Theatersport gelijk op de proef stellen: in de kleine sporthal vond toen de generale repetitie voor de musical plaats. Een modernere uitvoering van Romeo en Julia, en twee strijdende partijen die met elkaar op de vuist gingen in de sporthal.
Daarna volgden twee uur aan gym in de grote sporthal. Hockey, voetbal en volleybal kwamen allemaal aan de orde, toen de teams van L1D het opnamen tegen de andere klassen.
Om wat stoom af te blazen hadden ze vervolgens pauze, en hebben ze hun stuk voor de musical nog een keertje geoefend. Hierna hebben ze uitleg gekregen bij de ICT, over hoe de schoolcomputers werken, en hoe de sites en programma’s in elkaar zitten. Ze hebben gelijk toegang gekregen tot hun schoolaccount.
Aan het einde van de dag hebben alle brugklassen samen nog één keer de musical doorgespeeld, zodat het die avond niet meer fout zou kunnen gaan.

Klas L1H:
Vandaag heeft de klas L1H buiten samen allerlei opdrachten moeten uitvoeren, dit zorgde natuurlijk voor een enorme gezelligheid. Ze hadden het geloof ik allemaal enorm naar hun zin. En ook bij de percussie gingen ze tekeer alsof ze voor een publiek aan het spelen waren. En er waren natuurlijke ook de nodige grappen tussendoor die zorgden voor een gezellige sfeer. Het ziet er naar uit dat dit een hele gezellige klas zal worden.

Klas L1L:
L1L is de dag begonnen bij de computers. De leerlingen leerden hoe ze moesten
inloggen, hoe Magister 6 werkt en ze maakten kennis met hun rooster via Zermelo.
Daarna was het tijd voor theatersport, L1L leerde eerst wat theorie en daarna
mochten ze ook zelf aan de slag met leuke spellen. Iedereen had het heel erg naar
zijn/haar zin. Er ontstond een echte klas vandaag.
Het werd tijd om lekker naar buiten te gaan. We zijn met zijn allen; 34 leerlingen, drie
leraressen en drie klassenbegeleiders naar Lochem gefietst. We gingen Lochem
verkennen met een spel. Om twaalf uur mochten we naar het Jongeren Centrum
Lochem, onder het stadshuis. Hier kregen we een ijsje en konden de jongens
Fortnite spelen en de meiden speelden piano en air hockey.
Uiteindelijk zijn we terug gefietst naar school waar we heerlijke broodjes kregen en
leerden de leerlingen elkaar steeds beter kennen. Iedereen was er mee eens wat
voor leuke klas dit is!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.