Je kunt het je vast nog wel herinneren: Die eerste keer dat je deze school binnenliep. Je verbaasde je over de grootte van deze school, terwijl die nu eigenlijk best wel meevalt. En je zag je nieuwe klas, behoorlijk spannend was dat wel!
Misschien was het voor jou dit jaar wel de eerste keer. De introductiedagen van afgelopen jaar zijn namelijk afgelopen. Ik was één van de 5-vwo’ers die het geluk had een klas te begeleiden. Samen met een vriend, Daan, heb ik drie dagen lang de klas L1D mogen begeleiden.

De eerste dag was vooral een dag voor uitleg en kennismaking. We hebben wat spelletjes gespeeld om elkaar een beetje te leren kennen en de mentor (Mevrouw Sprick in ons geval) heeft het een en ander uitgelegd over hoe de komende dagen zouden verlopen en de Essentials voor het komende jaar zijn ook genoemd.  Voor sommigen was deze dag best zwaar omdat het veel luisteren was, maar ik moet toegeven dat ik als klassenbegeleider het stiekem toch wel het minst zwaar vond.

Woensdag Was een dag met meer activiteit. Voor ons stond er een hele boel op het programma: Van dansen tot percussie en van sport en spel tot het eten van broodjes knakworst (zeer belangrijk uiteraard). Door de vele activiteit was dit best vermoeiend, maar leuk was het zeker ook! Door de bezigheden die veel samenwerking eisten werd iedereen snel wat losser. En de klassenbegeleiders? Die deden natuurlijk gewoon mee met de leuke dansjes en dergelijke 😉 .

Donderdag , de laatste dag van de introductie, was actief en een klein beetje chaotisch. Voor ons stonden er dingen op het programma als sport in de binnenhal en Lochem Discovery, waar we in Lochem op zoek gingen naar bepaalde bezienswaardigheden om er foto’s van te maken. Dit werd afgesloten met een ijsje bij de Italiaan, wat door iedereen werd gewaardeerd.
Deze dag hebben we ook onze act in elkaar geflanst voor de avondshow. De klassen hebben samen een eigen versie van de musical The Wiz gemaakt. De meeste klassen maakten een leuk dansje terwijl L1C (de mentorklas van Björn Sluiter, docent drama en regisseur) alles met hun acteerkunsten aan elkaar speelden.
Na deze voorstelling werd het schoolfeest, met DJ Bjerne, ingeluid door het maar al te typische brandalarm. Gelukkig was er geen echte brand, dus konden we al redelijk snel het gebouw weer in. Het kon natuurlijk ook niet zo zijn dat het brandalarm niet af zou gaan. Want laten we eerlijk zijn: Het regelmatige loze brandalarm is toch wel typerend voor onze school.

Na het geslaagde schoolfeest heb ik in mijn klas (5 VWO) vele slaperige hoofden gezien en zelfs mensen in mijn klas gehad die zich versliepen. Ik ga er vanuit dat de eersteklassers net zo moe waren, maar ik betwijfel of ze zich hebben verslapen. Het was uiteraard hun eerste lesdag!

 

Ik vond het een zeer vermoeiende maar ongelooflijk leuke week. Het begeleiden van de klas was heel leerzaam en ontzettend leuk om te doen. Stiekem vind ik het best jammer dat ik het volgend jaar niet weer mag, omdat deze taak uitsluitend voor de 5 Vwo’ers is gereserveerd.
Ik wens alle eersteklassers (en de rest van de leerlingen en docenten natuurlijk) heel veel succes en plezier toe komend jaar. Uiteraard zal ik nog eens langskomen bij L1D, want zo’n klas laat je natuurlijk niet maarzo gewoon gaan!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.