“De Wi-Fi is zóóó traag!”, waarschijnlijk heb je dit al wel eens gezegd of gehoord op school. Het is eigenlijk ook niet zo heel gek, als je bedenkt dat in de pauzes honderden leerlingen tegelijk willen internetten. Met z’n allen Snappen, Appen, Tweeten, FaceBooken en YouTuben we er flink op los. Volgens EenVandaag besteedt 60% van de jongeren meer dan 3 uur per dag aan hun mobiel. Sommige mensen denken dat de sociale media jongeren verandert, maar is dat eigenlijk wel zo? Wij van SC Speaks interviewden Dennis, beter bekend van het Instagram-account @darumnl. Met de tekstjes die hij plaatst, maakt hij zijn volgers aan het lachen, of zet deze aan het denken. Dit doet hij zo goed dat hij maar liefst 215.000 volgers heeft op het moment van schrijven en met zijn “quotes” (letterlijk) de krant haalt.

Dennis, de persoon achter @darumnl, samen met zijn vriendin Lieke die ook helpt bij het runnen van het account

Hoi Darum! Kun je eens iets over jezelf vertellen?

Ik ben Dennis en je kan mijn account kennen van Facebook of Instagram. Op deze accounts post ik teksten en probeer ik voor iedereen herkenbare situaties te delen.

 

Je hebt een Instagram account, hoe is dat account begonnen, en hoe kwam je bij de naam Darum?

Februari 2015 leek het me leuk om naast de Facebookpagina die ik al een week had ook een Instagram te maken. Want ja Instagram was toe helemaal hot onder iedereen. De naam kwam door een overleg waarbij ik zei dat ik een quote account wilde maken… Waarom? Daarom!

 

Hoe bedenk je de quotes die je op je account post?

Door eigenlijk alles wat ik mee maak te gebruiken. Soms verzin ik situaties omdat ze gewoon leuk zijn… Ik lig niet iedere dag op de stoep omdat het glad is bijvoorbeeld… (hiermee doelt hij op een van de quotes op zijn account, red.)

 

Op het moment van schrijven heeft jouw account maar liefst 215.000 volgers! Wat is je geheim?

216.000 alweer! Originele content maken. Geen quotes gebruiken van andere sites en accounts. Daarnaast is het belangrijk om een goede huisstijl te hebben. Dus altijd herkenbare lettertypes of achtergrondjes enzo.

 

Nu je zoveel volgers hebt, merk je dat je een bepaalde invloed hebt op je volgers?

Ja! Als ik reageer onder andere Instagram account heb ik snel dat andere mensen er onder reageren of de reactie liken. Daarnaast vroeg ik laatst in mijn story of mijn volgers mij wilde helpen met een enquête invullen… Binnen twee uur had ik 4000 reacties! Dat vond ik op dat moment wel even genoeg. Dus gooide ik de story daarna meteen offline.

Een van de leuke quotes die Dennis op zijn account heeft gepost.

 

Tegenwoordig hebben veel beroemde mensen op sociale media (zowel negatief als positief) invloed op kinderen/jongeren. Denk jij dat dit een probleem is of dat kinderen veranderen door social media?

Social media is een hele sterke factor in opvoeding. Wat er op Social media wordt gezegd wordt vaak gezien als waarheid of een reden om het na te doen. Ik denk dat je goed bewust moet zijn van de mensen die je kan bereiken en beïnvloeden.

 

Hoe ga je om met negatieve reacties? Raken negatieve reacties je?

Ik heb er maar heel weinig eigenlijk, daar ben ik dan ook best trots op! Als ik echt ongegronde haat reacties krijg maak ik de persoon die het schreef vaak zelf belachelijk… Dan gaan de andere volgers die reactie liken of ook reageren, vaak gooit de haatschrijver dan snel de reactie weg.

 

Als schoolkrant zijnde kunnen we er bijna niet omheen… Hoe was jij als leerling?

Ik was saai joh, heb VWO gedaan, ben blijven zitten in 5de jaar… Ik had te goede cijfers om in de 4de te blijven zitten (ik wilde graag blijven zitten want het nieuwe 4de jaar kreeg een beter wiskunde methode) Verder was ik niet echt een opvallende jongen, pesten liet ik langs me heen gaan waardoor ik er nooit echt last van heb gehad. Heb er juist een goed mensenkennis van gekregen, vandaar dat de quotes het nu goed doen.

 

Wat is het allerleukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt door/met je Instagram account?

Dat DARUM nu een echt merk aan het worden is. Er is een webshop en de volgers staan nu letterlijk in de rij voor kleding.

 

Wat zijn je toekomstplannen? Wat wil je nog heel graag bereiken met het account @darumnl?

Ik hoop dat DARUM uiteindelijk zo’n groot merk is dat je het overal tegen gaat komen en niet alleen op Social media!

 

Ik wens Dennis en zijn team het beste toe en hoop dat ik en heel veel anderen nog lang mogen genieten van zijn leuke tekstjes. (Misschien ook wel terwijl we eigenlijk voor die ene belangrijke wiskundetoets zouden moeten leren 😉 ).

 

Een gedachte over “Interview met @Darumnl: Een Insta-account maken: “Warum? Darum!””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.