scspeaksVoor iedereen was het dit schooljaar wel duidelijk: we hebben hier op het Staring College een nieuwe kantine, een gezonde kantine. Maar wie zijn de nieuwe mensen in de kantine eigenlijk?

Kunnen jullie jezelf voorstellen?
Wij zijn Mariska en Nicolette. Normaal gesproken loopt Fredekke hier ook rond, maar die is deze week niet aanwezig.

Wat zijn jullie eerste ervaringen met het Staring College?

Onze eerste ervaring met het Staring College zijn heel positief. Het is natuurlijk een hele verandering om van een “ongezonde” naar een “gezonde” kantine te gaan, maar wij hebben het idee dat het heel goed is ontvangen bij zowel de leraren als de leerlingen.

Hoelang doen jullie dit werk al?

Wil je dit echt weten? Om eerlijk te zijn pas vanaf dit schooljaar. Hiervoor deden wij totaal iets anders.

Wat doet Catermaat precies?

Catermaat verzorgt de catering op verschillende scholen en bedrijven. Het is dus niet dat we alleen hier op het Staring College de catering verzorgen.

Waar moet een gezonde schoolkantine aan voldoen?

Dat heeft te maken met de hoeveelheid calorieën er in een bepaald product zitten, hoe vet iets is, of juist hoe gezond. Bijvoorbeeld de afweging van wit brood met weinig vezels en bruin brood met veel vezels.

Wat hopen jullie te bereiken met de gezonde schoolkantine?

Dat iedereen van ons eten geniet. We proberen ook te zorgen voor variatie in het assortiment zodat voor iedereen hier op school er wel iets lekkers bij zit. Ook proberen wij rekening te houden met verschillende culturen, wij verkopen bijvoorbeeld broodjes zonder varkensvlees of zonder vlees. Dus ook vegetariërs kunnen bij ons terecht.

20160923_093300Hebben jullie hier iets aan toe te voegen?

Leerlingen en natuurlijk ook leraren zijn altijd van harte welkom om hun tips en ideeën, bijvoorbeeld voor een nieuw broodje, met ons te delen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.