Persoonlijk ken ik haar nog van haar Engelse-drop-pot en van haar blauwe lokaal, de altijd vrolijke mevrouw Borggreve. Helaas is dit haar laatste jaar als docent op het Staring dus besloten we haar een paar vragen te stellen om te kijken wat ze hierna gaat doen met al haar vrije tijd, en wat ze werkelijk vond van de afgelopen paar jaren.

Waarom houd u zoveel van de kleur blauw? “Ik weet eigenlijk niet precies waarom, maar ik vind het de mooiste kleur en blauw komt bij mij ook overal terug ook in huis; mijn eetkamertafel is blauw, ik heb heel veel blauwe flesjes, en turquoise theedoeken en handdoeken”. “Ik heb niets roods in mijn huis; ik heb een keer een rood en een roze T-shirt gekocht, omdat mijn schoondochter ze zo leuk vond en die hingen de hele tijd in mijn kast en elke keer als ik mijn kast opendeed schrok ik me dood, dus ik heb ze aan een vriendin gegeven”. “Ik heb altijd al van de kleur blauw gehouden ik denk dat de liefde begon toen ik jullie leeftijd had”.

“Ik heb niks roods in mijn huis”

Hoe bent u in het onderwijs gekomen? – “Ik was eerst schoonheidsspecialiste en daar was ik een op een gegeven moment helemaal klaar mee, toen dacht ik: “weet je wat, ik ga ’s avonds VWO doen”, daar had ik het vak wiskunde en toen dacht ik: “Dit is eigenlijk wel een heel leuk vak”. Mijn man, die zat toen al in het onderwijs zei vervolgens: “Je moet gewoon voor de klas gaan staan, want dat past wel bij je”, “Nou, toen ben ik dit gaan doen en in het eerste jaar van mijn studie – ik had nog nooit voor de klas gestaan – kreeg ik meteen een baan dus op dat moment werkte en studeerde ik tegelijk en dat heb ik 4 jaar lang gedaan. Ik heb het lesgeven altijd met heel veel plezier gedaan, de eerste les was een beetje lastig, maar daarna kwam het goed

Welke docenten, voor u collega’s vind u het aardigst? “Mijn collega’s?, dat ga ik toch niet zeggen!” “Ik vind er een heleboel heel aardig maar ik ga natuurlijk het meeste om met de mensen van het team van klas 1, zij werken hier natuurlijk in de beurt, in dit domein. Eigenlijk kan ik met iedereen goed omgaan.”

Wat gaat u missen aan lesgeven? – “De kinderen, want die vind ik het leukst, maar ik vind lesgeven en school en alles wat er bij komt kijken enorm leuk, verder ga ik het vergaderen en de hitte in het gebouw niet zo erg missen.”

“Ik ga het vergaderen en de hitte in het gebouw niet zo erg missen”

Welke lessen wil u doorgeven aan uw kinderen? – “In ieder geval dat iedereen onafhankelijk moet kunnen zijn, helaas vormt dit vaak een probleem voor meisjes.” “Ik wil echt heel graag dat meisjes weten dat ze gewoon hun eigen centen moeten kunnen verdienen door het hebben van een leuke baan. Of dat nou docent wiskunde is of iets anders maakt niet uit, maar zorg ervoor dat je gewoon in je eigen levensonderhoud kunt voorzien dan kun je zelf keuzes maken, dan kan je kiezen wát je wil, met wíe je dat wil, je bent dan niet afhankelijk van het geld van iemand anders. Het lijkt me namelijk verschrikkelijk dat te zijn.”

“Je moet gewoon voor de klas want het past wel bij je “

Wat gaat u nu doen met uw vrije tijd? – “Ik ga roeien daar ben ik een half jaar geleden mee begonnen, maar inmiddels helemaal weg van. Fantastisch! Daarnaast houd ik van fietsen, ik houd van wandelen en ik houd van lezen, dingen die ik ook nu allemaal al doe. Ik houd ook van leuke dingen doen samen met vriendinnen, ik vind het gezellig om samen met mijn man dingen te doen, lekker in de cabrio rondrijden”. “Een andere passie van mij is reizen en daarnaast vind ik mijn familie ook nog eens heel leuk, mijn zoons en mijn kleinkinderen. Ik ga gewoon van elke dag een feestje maken, lijkt me heel leuk!”

“Ik vond het leuk dat jullie me hebben geïnterviewd, want ik heb natuurlijk zoveel leuke leerlingen gehad de afgelopen jaren, echt heel veel van hen vond ik heel erg leuk, ik vind leerlingen leuke mensen om om me heen te hebben overdag. Leuk jong volk om me heen, daar hou ik van!”

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.