Als ze zichzelf zou moeten omschrijven in vijf woorden dan zijn dat hyper, creatief, expressief, boeken en reizen. Ze zit op hockey en schrijven is een grote passie. Ik ging in gesprek met Franka de Haan.

Je vertelde dat schrijven een hobby van je is, wat spreekt je er in aan?
Voor mij is het telkens weer een manier om mijn emoties te uiten. Dat is iets wat ik in het dagelijks leven niet altijd makkelijk kan, maar zodra ik schrijf lukt me dat. Met name in gedichten uit ik mijn emoties. Je komt ook snel bij gedichten uit, als je puur je gevoel wilt uiten. Daarnaast schrijf ik ook fictie, vroeger op een platform voor tieners, dat was anoniem. Het is toch best spannend om wat je geschreven hebt aan anderen te laten lezen, anoniem was dus wat minder eng. Dan schreef ik trouwens in allerlei verschillende genres hoor, ik focuste me niet op één stijl.
Daarnaast houd ik van schrijven omdat je heel erg bezig bent met het verwerken van je gedachtes zodat je die mooi kunt verwoorden op papier.

Expressief is één van de woorden die je gebruikte om jezelf te omschrijven, waarom past dat zo bij jou?
Je hoort vaak dat mensen zeggen “doe maar normaal, dan ben je al gek genoeg.” Ik ben het zo niet eens met die mentaliteit. Paars haar? Super tof! Ik wijk graag een beetje af en houd ervan om mezelf te uiten in hoe ik me kleed, wat ik doe en om op die manier te laten zien wie ik ben.
Het is gewoon leuk als je ziet dat iemand helemaal zichzelf is en zich dan ook op die manier kleedt.

Hyper, creatief, expressief, boeken en reizen: typisch Franka
Hyper, creatief, expressief, boeken en reizen:        typisch Franka

Hyper, creatief en expressief, woorden waarmee je jezelf hebt omschreven. Zijn dat ook dingen die je later in je beroep zoekt?
Ja, ik denk het wel. Al weet ik nog niet precies wat ik wil worden hoor, maar één ding is zeker, een kantoorbaan zal het niet zijn! Zolang kan ik gewoon niet stil zitten. Ik werk graag met mijn hoofd naar mijn handen, daarmee bedoel ik dat ik in mijn hoofd dingen bedenk en daar graag resultaat van wil zien in fysieke vorm.

Rare trekjes, we hebben ze allemaal, om de clichés maar even te gebruiken. Wat is jouw rare trekje?
Ik ben bijgelovig, dit uit zich met name tijdens een toets. Dan schrijf ik alle vraagnummers in de kantlijn. Niet voor en niet achter die lijn, nee, er echt in. Doe ik dat niet dan ben ik bang dat ik een laag cijfer haal.

De laatste vraag, wat wil jij graag bijdragen aan de schoolkrant?
Ik wil graag persoonlijke artikelen schrijven, waarin ik mijn hersenspinsels kan delen. Een soort columns, dat soort dingen. Wat ik normaal eigenlijk voor mezelf schrijf, maar nu voor deze schoolkrant.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.