1 jaar 2SC Speaks 
is jarig! Precies een jaar geleden, op 17 maart 2015, kwamen we voor het eerst met de redactie bij elkaar.  Veertien enthousiaste leerlingen die hun achtste uur opgaven om de eerste afspraken te maken voor een nieuwe schoolkrant. Een naam, een kleurtje en een taakverdeling spraken we die middag af. De naam en het kleurtje zijn sindsdien niet meer veranderd. De taakverdeling is echter tot op de dag van vandaag een uitdaging geweest; er zijn momenten geweest waarop ik mezelf afvroeg of we het éénjarig bestaan überhaupt zouden halen.

Maar het is gelukt, en zeggen dat de schoolkrant een complete mislukking is geworden kan nu echt niet meer. Integendeel, er zijn genoeg dingen die we in het eerste jaar al bereikt hebben. We hebben een eigen website, een Facebookpagina, sinds kort een papieren editie en een heus ‘schoolkrantkluisje’ bij domein 2.5! Ondertussen hebben we met de redactie nog meer dan genoeg goede ideeën voor SC Speaks.

StatistiekenEen belangrijke vraag die dan overblijft: wordt de schoolkrant eigenlijk wel gelezen? Als je afgaat op de wazige blikken die verschijnen als je de naam SC Speaks noemt, lijkt dat niet het geval. Maar de statistieken bewijzen het tegendeel. Zolang we regelmatig berichten plaatsen komt het aantal unieke bezoekers dicht in de buurt van de 1500 en sommige berichten zijn ruim duizend keer bekeken. Door wie? Dat weten we niet, maar de Facebookstatistieken kunnen wel iets meer inzicht geven in de doelgroep. Daaruit blijkt 63% van ons publiek uit vrouwen bestaat. Van alle bereikte personen is ruim de helft (51%) jonger dan 25. Van de 4800 personen die we de afgelopen maand via Facebook hebben bereikt, komen de meeste (1.025) uit de gemeente Lochem, gevolgd door Borculo en Ruurlo met allebei zo’n 320 bezoekers. Allemaal hele logische getallen als je bedenkt dat hier ook de meeste leerlingen van het Staring vandaan komen.

1 jaarNatuurlijk zijn er nog genoeg leerlingen die nog nooit van de schoolkrant hebben gehoord en er valt nog een wereld te winnen, maar we schrijven zeker niet alleen voor onszelf, al was het maar omdat er zich ook een paar trouwe lezers onder de docenten bevinden. En met drieëntwintig redactieleden hebben we meer dan genoeg mensen om nog veel meer leuke berichten te maken. Een nieuwe papieren editie, een nieuwsbrief of een Android-app? Wie weet wat we allemaal nog gaan doen in ons tweede jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.