27 April is de dag van onze koning, ons land én dus ook een feestdag. Overal kleedjes met spulletjes, vrolijke mensen, oranje outfits… Ik ging op Koningsdag de straat op om met onze leeftijdsgenoten te praten over hoe zij Koningsdag vieren. Veel leesplezier!

Janna (13)
Wat betekent Koningsdag voor jou?
Naar de rommelmarkt gaan en samen met mijn zus de stad verkennen. Verder verkleed ik me niet speciaal in het oranje ofzo. Oranje vind ik uberhaupt niet zon hele leuke kleur, ik heb bijna geen oranje kleding.
Heb je nog speciale herinneringen aan konings/koninginnedag?
Ja, toen ik kleiner was ging ik naar de Koninginnemarkt in Laren, en toen heb ik een hele grote roze yoshi knuffel gekocht. Dat is mijn beste herinnering.
Beschrijf Koningsdag in slechts éen woord.
Koning
Ehm kun je koningsdag dan beschrijven in 4 woorden?
DE KONING IS JARIG. (gelach)

 

Erin (15)
Wat houdt Koningsdag voor jou in?
Gezelligheid en gewoon samen zijn met heel Nederland. Lekker nationalistisch de konings verjaardag vieren.
Heb je nog speciale herinneringen aan Konings/Koninginnedag?
Ja, toen ik nog in Amsterdam woonde was het overal erg druk. Ik ging dan ’s ochtends heel vroeg voor mijn huis zitten met een kleedje met daarop allemaal spulletjes. Aan het einde van de dag had ik lekker veel geld opgehaald.
Hoe beschrijf jij koningsdag in 4 woorden?
SAMEN ZIJN MET NEDERLAND
Wat heb je deze keer met Koningsdag gedaan?
Ik heb een aantal leren jasjes gekocht en… een paar schoenen. Ik ben zonet bij de H&M geweest voor een bikini voor in de zomer. Ben al erg tevreden met mijn inkopen. Oja, ook nog een zonnebril!

 


Jonge Violiste op de markt in Deventer

Wat houdt Koningsdag voor jou in?
Nou de koning is volgensmij jarig en ja, je staat gewoon gezellig op zo’n rommelmarkt. Alleen maar gezelligheid.
Wat heb je deze keer met Koningsdag gedaan?
Ik heb viool gespeeld hier op dit kleedje en daar heb ik best wel wat geld mee verdiend.
Weet je al wat je met dat geld gaat doen?
Sparen. Voor later.
Heb je nog speciale herinneringen aan Konings/Koninginnedag?
Ja ik heb gewoon de herinneringen dat ik elk jaar gewoon speel, en leuke liedjes laat horen. Ik krijg altijd veel complimenten van mensen die het allemaal mooi vinden. Super leuk.

 

 

Wik (5)
Wat houdt Koningsdag voor jou in?
Spelen.
Wat heb je deze keer met Koningsdag gedaan?
Spelletjes spelen en op het springkussen.

 

 

 

 

Justin (16)
Wat betekent Koningsdag voor jou?
Ik denk gewoon het vieren van de verjaardag van de Koning en een beetje samen vieren, met alle andere Nederlanders. Dat is vooral het belangrijkste.
Wat doe jij meestal op Koningsdag?
Ik denk dat ik voornamelijk naar de rommelmarkt ga, niet echt feesten ofzo.
Heb je nog speciale herinneringen aan Konings/Koninginnedag?
Ja echt een hele duidelijke… Ik was toen het nog Koninginnedag was, dus toen ik 4/5 was, op de stoep ofzo gevallen bij mij achter het huis. Ik had echt een héle grote open plek op mijn knie. Daar heb ik dus nog steeds een litteken van. Toen was het echt heel kut, want het deed veel pijn, maar nu is het wel een leuk aandenken aan Koninginnedag.     

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.