Vergeet de toetsen, het huiswerk, alle te-laatbriefjes, de boekverslagen, de po’s en de handelingsdelen. In dit artikel doen we net alsof afgelopen schooljaar één groot feest was! Lees mee en blik terug op de hoogtepunten van 2017-2018!

1. De introductiedagen
Voor de eersteklassers begon het schooljaar vol met danslessen, djembéworkshops en frietjes. De nieuwelingen werden opgevangen door enthousiaste vijdeklassers en mentoren en regelmatig was er ‘ah wat zijn ze toch schattig’ te horen in de gangen. Gedurende drie dagen leerden ze het gebouw, de stad en elkaar kennen, zodat ze vol vertrouwen aan de komende paar jaar konden beginnen. De introductiedagen werden afgesloten met een groot feest!

2. De werkweek
Eind oktober ging het grootste gedeelte van de examenklassen 4 mavo en 5 havo en de voorexamenklas 5 vwo op werkweek. De bestemmingen waren zeer uiteenlopend: Berlijn, Oxford, Leeds, Brighton, Winchester, Stainforth, Thornham Magna, Parijs en Napels. Hoe leerzaam het was verschilt voor elke leerling, maar mooie foto’s en herinneringen heeft het in ieder geval opgeleverd!

3. Het schoolfeest
30 november was het eerste schoolfeest, met als thema ‘Foute fitness en de gezonde school’. Veel leerlingen uit klas 3 t/m 6 hebben hun uiterste best gedaan de prijs voor beste outfit van de avond te winnen, een broccoli en een fles kinderchampagne! Neonkleurtjes, haarbanden, drankflespakken, fruit en glowsticks maakten het feest compleet! Voor iedereen die het feest en/of de hoofdprijs gemist heeft, niet getreurd, 12 juli is er weer een kans.

4. Kerstvolleybaltoernooi
Traditiegetrouw volleybalt bijna de hele school de dagen voor de kerstvakantie. Voor sommige eerste- en tweedejaars een vervelend verplicht nummer, voor de bovenbouwers en docenten één groot feest. Kerstmutsen, badslippers, snorkels en kniebeschermers; niets is te gek! Ook was er vrijdagochtend het kerstontbijt, om de grote wedstrijddag mee te beginnen.

5. Pauzeconcert
Eén keer per jaar swingt en zingt het Staring College tijdens het pauzeconcert. Dit jaar waren er zowel bandjes als solo’s te horen, en deden er leerlingen én docenten mee. Na afloop kregen alle deelnemers een welverdiende roos.

6. De Open DagOpen dag: voor één keer de allerleukste school
In de hoop een flink aantal eerstejaars binnen te halen volgend jaar, haalde Staring op een zaterdag in januari alles uit de kast om zo leuk mogelijk over te komen. Croissants en ander heerlijk eten (dat we een Gezonde School zijn deed er even niet toe), klimwanden en enthousiaste leerlingen en docenten moesten ervoor zorgen dat de klassen ook volgend jaar weer vol zitten. Of dat gelukt is, zien we na de vakantie!

7. Jan Versteegh

In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar werd er op het Staring College een heus verkiezingsdebat georganiseerd. De lijsttrekkers van bijna alle deelnemende partijen kwamen in het forum bijeen om over een aantal stellingen te debatteren. De leerlingen met maatschappijleer moesten verplicht aanwezig zijn, de rest van de school kwam vooral voor Jan Versteegh… Volgens de peilingapp heeft de VVD het debat gewonnen, hoewel dat vooral te danken is aan de ietwat populistische uitspraak van lijsttrekker Erik Haverkort, die beloofde Jan en Dinie terug te brengen. De echte verkiezingen zijn overigens gewonnen door Gemeentebelangen Lochem, dus de peiling op het Staring bleek even betrouwbaar als Lubachs Kamergotchipeiling.

8. Examenstunt
Zodra je op de vroege morgen waterpistolen ziet en harde muziek hoort, weet je hoe laat het is… Tijd voor de examenstunt! Dit jaar was het thema Wilde Westen en waren er onder andere een modderige stormbaan, hilarische Wanted-posters en veel cowboys en indianen met een kater. Verder was meneer Keer op de rodeostier te bewonderen, deed mevrouw Heemels mee aan de paardenrace, gaf meneer Munk zijn allerbeste paardenimitatie en danste meneer Hoks vrolijk met zijn collega’s mee op countrymuziek.

9. Gala
De week voor de meivakantie vond niet alleen de examenstunt plaats, maar ook het gala. Onder begeleiding van de conciërges, meneer Kranen en mevrouw Prechtl werden  de eindexamenleerlingen het podium opgeholpen voor een fotomomentje. Ook dit jaar waren er weer vele gekke voertuigen, strakke pakken en mooie jurken te zien. Het thema was ‘Hollandse zomer’, met op het menu een Hollandse pannenkoek (een wrap), stamppot met gehaktbal, en een griesmeelpuddinkje (met advocaatslagroom) toe. Daarna was het feest, hoewel de meesten al snel naar De Tapperij vertrokken voor de afterparty.

10. Les van geweldige docenten
Dit jaar nemen of namen een groot aantal docenten afscheid, bijvoorbeeld om van hun pensioen of Curaçao te genieten (kuch meneer Paap kuch). Volgend jaar zullen we in ieder geval mevrouw Prechtl, meneer Kranen, meneer Paap, meneer Stockvisch, meneer Schut en mevrouw Molenaar.

11. Vier geweldige toetsweken
O nee, toch niet…

12. Vakantie
De échte highlight van het schooljaar. Geniet ervan!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.