Het is weer zo ver: Het einde van de zomer is in zicht en het nieuwe schooljaar begint weer. De vakantie is binnen no time voorbij. Maar stiekem is het best leuk om weer op school te gaan. Je ziet je oude klasgenoten weer en je leert ook nieuwe mensen kennen. Maar misschien moet je weer even wennen en daarom heeft Society Speaks een paar back to school tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1:
Het is heel verleidelijk om ‘s ochtends nog even een paar minuten in bed te blijven liggen. Maar het maakt de eerste ochtenden na de zomervakantie alleen nog maar zwaarder. Ga daarom een paar dagen voordat de eerste lesdag begint op je normale tijd naar bed en sta op tijd op. Gun jezelf de tijd om te wennen aan het schoolritme.

Tip 2:
De eerste paar weken is altijd weer heel erg wennen. Het kost erg veel energie en je kan het merken aan je lichaam. Je bent meer vermoeid en hebt vaak honger. Zorg er daarom voor dat je extra slaapt en genoeg eet en drinkt op een dag. Het is wetenschappelijk bewezen dat een powernap van 30 minuten wonderen verricht!

Tip 3:
Misschien zie je er erg tegen op om weer naar school te gaan. Je hebt natuurlijk ook een nieuwe klas. Dit kan best eng zijn, maar je bent heus niet de enige! Wees daarom niet bang om op mensen af te stappen en een gesprek te beginnen. Stel je open op en je komt al ver met een simpele hallo en een glimlach. Het zal je verbazen wat je allemaal terugkrijgt voor een simpele vriendschappelijke begroeting.

Tip 4:
School is heel serieus, maar weet ook dat je het zo leuk mogelijk voor jezelf moet maken. Het is een tijd uit je leven die je nooit gaat vergeten en waar je nog vaak aan terug denkt. Heb je zin om iets te doen? Stel het voor en ga niet wachten tot dat iemand anders het doet! Iedereen is wel in voor een beetje lol.

Tip 5:
Plannen en organiseren vinden veel leerlingen lastig. Het is best moeilijk en het vraagt veel van je. Een belangrijke tip is om in ieder geval op tijd met plannen te beginnen, want veel leerlingen beginnen de dag van te voren. Krijg je te horen wanneer een werkstuk af moet zijn? Schrijf het op in je agenda en maak een planning (ook in je agenda). Maak tijd en ruimte vrij om aan huiswerk te werken en toetsen voor te bereiden. Kom je er niet uit? Vraag hulp aan je klasgenoten, ouders of mentor.

Hopelijk kun je deze tips goed gebruiken voor dit schooljaar. Iedereen veel succes gewenst met het nieuwe schooljaar! Wie weet wat er allemaal te wachten staat 😉

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.