De band Ritual Vibes.

Ga naar de foto’s

Het is woensdag 2 maart, kwart voor twaalf. Voor het eerst dit jaar vindt er weer een forumconcert plaats. Ik zit lekker rustig aan de perstafel en sla het hele gebeuren gade. Terwijl de artiesten de laatste soundcheck aan het doen zijn, stroomt de zaal al aardig vol met enthousiaste leerlingen die maar al te blij zijn dat ze een uurtje les kunnen missen. Er heerst een gezellige sfeer en de artiesten hebben er al veel zin, sommigen staan al letterlijk te springen.

Ik vroeg een van de artiesten, Lars Weernink, hoe hij dacht dat het optreden van zijn band zou gaan. Hij vertelde het volgende: “Niet goed, wel hard!”
De soundcheck klinkt al veelbelovend. Veel leerlingen hebben klasgenoten op het podium staan en ogen daardoor al zeer enthousiast.

Ook sprak ik van tevoren mevrouw Sprick, een van de coördinatoren van het forumconcert. Op mijn vraag of ze er al zin in had antwoordde ze dat ze er absoluut veel zin in had. In de herfst was het niet mogelijk om een pauzeconcert te organiseren en nu kon het wel. Het is wel erg spannend. Ook doen veel eersteklassers mee, wat ook niet vaak gebeurd. De artiesten zijn al vanaf januari bezig met oefenen en ze zijn goed voorbereid.

Het is nu al vijf voor twaalf en de zaal zit helemaal vol. Als ik met een leerlinge praat, vertelt die dat ze er al veel zin in heeft en zeker weet dat er goede muziek zal zijn.

Dan begint het forumconcert. Mevrouw Pierik doet de opening en zal samen met meneer Koster het hele spektakel presenteren.

In totaal zijn er elf optredens, van artiesten uit alle jaarlagen. Het eerste nummer dat wordt gespeeld is Valerie van Amy Winehouse door Merel Ries. Het is een goede opening en een krachtige vertolking van het nummer. De zaal warmt hierdoor al lekker op. Andere artiesten volgen en er worden zeer sterke muzikale prestaties neergezet.

Wat ik een zeer bijzonder optreden vond, was dat van Madelief Hoetink, Foekje Booij, Larissa Reinders en Lisa Kaijser. Zij zongen samen het nummer Love me Again van John Newman. Alle vier komen zij uit de eerste klas en dat is iets wat je weinig ziet bij de forumconcerten. Ik vond dat ze een sterke samenzang hadden en dat ze een goed besluit hadden genomen door alleen een akoestische gitaar te gebruiken om hun zang te ondersteunen. Meer was namelijk niet nodig.

Na elk nummer kregen de artiesten een daverend applaus van de zaal en je kon duidelijk merken dat de zaal de optredens goed kon waarderen.

Na nog een aantal swingende nummers kwam de band van Meike van der Zee, Liska van der Plaats, Mick Leeftink, Olivier Stortelder en Lars Weernink. Zij speelden het rocknummer Ever Long van de Foo Fighters. Het nummer had een goede opbouw en een lekker snel ritme. De band leverde een goed samenspel, er was een sterke zang en het publiek zeer enthousiast.

Meneer Golsteyn en Lisa Postmus.

Na nog een nummer kwam de grootste verrassing van de dag. Meneer Golsteyn betrad samen met Lisa Postmus het podium. Samen zongen ze het nummer Sugar van Robin Schulz. Hierbij speelde meneer Golsteyn ook nog op zijn gitaar. Van Lisa wist ik al dat ze zeer goed kon zingen, omdat ze al vaker had opgetreden op school, maar van meneer Golsteyn had ik dit totaal niet verwacht. Het was een zeer goed en sterk optreden en de verrassing was duidelijk te zien op de gezichten van het publiek.

Uiteindelijk eindigde het concert met Don’t Stop Me Now van Queen, gespeeld door de band Ritual Vibes. Dit was een waardige afsluiter van het forumconcert. Toen kregen de artiesten een mooie roos voor hun prestatie en een daverend applaus van het publiek.

Naderhand sprak ik weer mevrouw Sprick en zij vond dat het fantastisch was gegaan. Er was een zeer gevarieerd programma en alles was goed gegaan.

En toen moesten de leerlingen helaas weer naar de les en stroomde het forum langzaam leeg, terwijl de artiesten hun spullen opruimden. Het is al met al een fantastisch concert geweest.

De foto’s van het pauzeconcert:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.