picjumbo.com_HNCK3391Vandaag start er in de tweede klas een project over armoede in Nederland. Leerlingen kunnen ook eten mee naar school nemen voor de Voedselbank. Dat lijkt misschien overbodig in een welvarend land als Nederland, maar vergis je niet: ruim 10% van de huishoudens verkeert in armoede.

Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) die deze gegevens berekent, vindt dat een gezin met twee ouders en twee kinderen ten minste 1960 euro per maand moet verdienen om niet onder de armoedegrens te komen. Dat lijkt misschien veel in vergelijking met het zakgeld dat jij elke maand krijgt, maar door vaste lasten als huur, Knipselenergierekening en verzekeringen blijft er weinig geld over om aan kleding, eten en leuke dingen uit te geven. Als dat bedrag onder de 390 euro per maand komt, oftewel 13 euro per dag voor een gezin met twee ouders en twee kinderen, dan kunnen mensen hulp krijgen van de Voedselbank.

De Voedselbank geeft deze mensen één keer in de week een voedselpakket. Zo blijft er iets meer geld over om van te leven en hoeven de mensen die geen geld hebben om zonder problemen boodschappen te kunnen doen in ieder geval geen honger te lijden. De Voedselbank komt aan het eten via donaties van bedrijven en particulieren. Speciaal in deze week kan je ook zelf eten en drinken voor de Voedselbank meenemen en achterlaten in domein 0.1 en 1.1. Zo kun je ook jouw steentje bijdragen aan een fatsoenlijk kerstdiner voor de mensen die zich geen kippenpootje van de slager kunnen veroorloven?

Meer informatie over deze actie? Kijk op http://www.gelderlandhelpt.nl/voedselbank

2 gedachte over “Help de voedselbank, neem eten mee naar school”
  1. Geweldig initiatief van deze school. Ik ken een aantal mensen soortgelijke problemen ik weet dat zij het geweldig vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.