Eigenlijk klinkt het te mooi om waar te zijn. Toch was het voor de leerlingen op locatie Beukenlaan een paar dagen werkelijkheid. Door een simpel trucje uit te voeren met de automaat, kon je voor niets een warm bekertje Cup-a-Soup krijgen.

“Een vriend van mij vroeg of ik gratis Cup-a-Soup wilde hebben. Ik heb natuurlijk ‘Ja!’ gezegd,” vertelt een leerling van de Beukenlaan. “Hij kwam even later terug met twee kommen, één voor hem en één voor mij! Ik wilde hem al €0,50 geven, maar dat was niet nodig: het was helemaal gratis!”

Het was blijkbaar erg simpel om de gratis soep te krijgen. Eerst moest je vijftig cent en daarna nog eens tien cent in de automaat werpen. Als je vervolgens je keuze maakte en op de ‘geld-terug-knop’ drukte, kreeg je niet alleen een bekertje Cup-a-Soup, maar ook je geld terug!

Een leerling die per ongeluk tien cent teveel betaalde, heeft dit ontdekt. Nadat hij de gewenste smaak had ingetoetst, merkte hij pas dat hij te veel had betaald en klikte op de retourneer-knop.

En dat hield hij niet voor zichzelf! In korte tijd wist bijna de gehele Beukenlaan van dit trucje. Zoals je misschien al wel verwacht, is er enorm vaak gratis soep verkregen.

Jammer genoeg voor de leerlingen daar, wisten de conciërges het na enige tijd ook. De automaat is tijdelijk dicht geweest. In die periode moesten de leerlingen aan de conciërges vragen om soep. Inmiddels staat het apparaat weer aan en is het trucje niet langer uit te voeren. Uit met de Cup-a-Soup-pret!

Door Redactie

Een gedachte over “Gratis Cup-a-Soup”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.