Afgelopen week zijn de leerlingen uit 4 vwo en 4 havo met het vak biologie naar Burgers Zoo gegaan. Zij bezochten de dierentuin in Arnhem als aansluiting op de lessen over gedrag. Tijd om aapjes te kijken dus!

Om precies 8.15 uur vertrokken de bussen vanaf de parkeerplaats bij De Beemd. Eenmaal aangekomen konden de leerlingen gelijk aan het werk!

Mevrouw Bouman en meneer Heusschen namen ieder de helft van de groep voor hun rekening. Zij waren namelijk de begeleiders van de dag. Het programma bestond uit drie delen; een vragenlijst invullen, pauze houden en chimpansees kijken.

In het eerste deel moesten de leerlingen in kleine groepsjes vragenlijsten invullen over verschillende dieren. Daarvoor moesten zij naar alle verblijven toe en ter plekke informatie verzamelen. Hoewel de opdracht in de mening van de leerlingen erg lang was, vonden ze hem wel interessant!

Het andere deel was het bekijken van chimpansees. Echter waren deze erg inactief. Het regende erg hard, vooral de donderdag. Daarom waren de apen in hun binnenverblijf. Ook de bavianen waren erg rustig.

De leerlingen moesten zoals geleerd in de les een protocol van het gedrag maken. Dit hield in dat ze elke vijf seconden moesten noteren wat de aap deed. Zitten, liggen, slapen, eten in mond stoppen, slaan, et cetera. Dat deden ze wel een half uur lang!

Na het bekijken van de apen was er ruimte voor vrije tijd. Zo kon je nog even genieten van de prachtige aquariums of de giraffes, na al het harde werken.

Ook in de pauze was er tijd voor rust. Gelukkig was het restaurant overdekt…

Al met al is de excursie naar Burgers Zoo afgelopen week ondanks het harde werken en de regen aardig geslaagd!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.