De redactie van SC Speaks heeft een tijdje geleden contact opgenomen met de Nederlands docenten van het eerste leerjaar. De leerlingen kregen opdracht een artikel voor SC Speaks te schrijven. De jonge schrijvers hebben voor eventjes de SC Speaks journalistiek geproefd, en het leverde verrassende resultaten op! Hieronder één van de uitblinkende artikelen, geschreven door Frida van Aalderen.

Het is herfstvakantie. Buiten is het heel mooi weer, al de hele week. Je verwacht dat eigenlijk niet in oktober in Oostenrijk. Helaas moet ik huiswerk maken waardoor ik niet naar buiten kan. Dat vind ik lastig.  Mijn ouders lieten mij daarom een filmpje zien van iemand die een TED-talk hield over een van mijn fijne, maar soms ook niet zo fijne eigenschap. Maar wat zou dat zijn?

“Er is uit de test gekomen dat Frida ADHD heeft”. Dat was 5 jaar geleden. Maar nu waarschijnlijk niet meer. De H van Hyperactivity is nu waarschijnlijk verdwenen.

Attention
Deficit
Hyperactivity
Disorder

Dat betekent:

Aandacht
Tekort
Hyperactiviteit
Stoornis

 Aandacht en tekort horen soms wel en soms niet aan elkaar. Bijvoorbeeld heb ik aandacht (soms te veel) voor lezen en tekenen en andere dingen die ik leuk vind – heb ik aandacht tekort voor bepaalde schoolvakken. Hyperactiviteit is bij mij minder van toepassing.

Met stoornis wordt bedoeld dat ADHD niet fijn is vanuit bepaalde opzichten. Maar vanuit andere opzichten is ADHD juist heel handig, want mensen met ADHD hebben vaak hele creatieve ideeën en kunnen goed in stress werken. Ik vind het ook heerlijk om creatieve dingen te doen, zoals tekenen en knutselen. Beeldende vorming is daarom ook een van mijn lievelingsvakken, naast biologie en wiskunde.  Ik heb moeite met tijd inschatten waardoor ik bijvoorbeeld te laat vertrek naar school, maar ik kan goed in stress werken dus dan kom ik meestal nog wel op tijd. Ook raak ik snel afgeleid door dingen zoals huiswerk waardoor ik het niet af krijg. Dan moet ik dus ook weer in stress werken en ik heb gemerkt dat het daardoor veel sneller gaat. Het voelt alsof de deurtjes van de kamers met mijn gedachten altijd open staan en dat alle gedachten door elkaar krioelen. Ik zit op judo en dat helpt om die krioelende gedachten eruit te werken en mijn hoofd leeg te maken.

Maar mijn favoriete hobby is paardrijden. Dat vind ik heerlijk om te doen. Ik kan niet beschrijven hoe fijn dat is. Ook tekenen vind ik heerlijk en ik kan mezelf helemaal verliezen in boeken. Op mijn verjaardag heb ik een pijl en boog gekregen. Tijdens het boogschieten ben je heel bewust van je lijf. Je moet heel goed concentreren op je houding en daardoor voel je meer bewust van jezelf en het moment.

De rest van mijn gezin is ook best druk en actief, dus ik heb het niet van een vreemde. Mijn gezin bestaat uit mijn vader en moeder, Robert en Sandra, en mijn zusje en broertje, Sara en Isaac. Ik heb veel geluk want mijn beste vriendin is tegelijkertijd mijn nicht, Doortje. Ze zit ook op het Staring. Ik heb het gevoel dat wij op dezelfde manier denken. Als we samen zijn hebben we vaak precies hetzelfde idee hoe we iets willen gaan doen.

En nu zit ik op de bank in Oostenrijk dit verhaal te typen. Ik stop nu want dit verhaal begint al heel lang te worden en ik wil naar buiten om te gaan wandelen.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.