Je hebt er misschien wel iets over gehoord: Het achtste en laatste seizoen van de Amerikaanse serie Game of Thrones. Alles wat ik in dit artikel zeg is puur gebaseerd op mijn eigen mening en ervaring tijdens het kijken, en niet bedoeld om iemand te beledigen of iets kwetsends te zeggen over de scriptschrijvers.

Het laatste seizoen van de serie, geproduceerd door HBO, ging in première op veertien april 2019 en heeft vanaf de eerste aflevering tot de laaste steeds slechter commentaar gekekregen. Hoe kan dat eigenlijk? Een serie zo groot, bekend, en een einde waar de wereld sinds 2011 al op zit te wachten, die zo ver gezonken is dat zelfs de grootste fans een petitie tekenen om het seizoen te laten herschrijven?

Mijn eigen mening is verdeeld, maar ik snap compleet waarom men zo ontevreden is met het einde. Er zitten namelijk veel kleine foutjes in of dingen die toch net niet helemaal goed voelen; personages hebben een uitgebreide ontwikkeling van karakter die niet passen bij het beeld dat we sinds seizoen een van hen hebben. Vechtscènes zijn rommelig en te donker gefilmd en houden erg lang aan, waardoor het moeilijk is om ze te volgen.

Waarover mensen, en ikzelf, het meest teleurgesteld zijn is dat de verwachtingen lang niet bereikt zijn. De seizoenen een tot zes, vooral een tot vier, bestonden uit een totaal ander verhaal en andere personages. Ze waren allemaal complex, onderbouwd en makkelijk te herrineren. Seizoen acht was erg gericht op de verandering van één persoon, Danearys. Terwijl een moment waar fans lang op hebben zitten wachten, de hereniging van de familie Stark, erg snel ging en amper de aandacht kreeg.

Er zijn heel veel dingen die zijn vergeten of niet de aandacht hebben gekregen die het had verdiend. Het seizoen was bij lange na niet slecht en bij elke andere serie had ik het geweldig gevonden. Mijn probleem is dat het niveau ver onder dat wat we kennen van HBO ligt. De serie blijft het honderd procent waard om te kijken. Bereid je alleen voor op de teleurstelling die misschien komt kijken bij het achtste seizoen. Toch vind ik elk einde, of dat nu de officiële is of alleen die uit iemands fantasie, een geldige.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.