Op het Staring College wordt het vak filosofie niet gegeven. Dit heb ik altijd als een gemis ervaren (daar ik ervan overtuigd ben dat een beetje leren filosoferen zo slecht nog niet is voor de mens). Maar ik word op mijn wenken bediend, want daar is het filosofiecafé Lochem.

Ik zal niet veinzen dat dit een nieuw initiatief is. Het filosofiecafé bestaat al jaren, maar erg veel reclame voor jongeren is er niet gemaakt. En daar willen de organisatoren verandering in brengen.

Dus hebben ze een regeling getroffen, speciaal voor de scholier: voor €5,- heb je een kaartje om bij de volgende lezing aanwezig te zijn. Deze wordt gegeven door Natascha Kienstra en gaat over “Durf te filosoferen”. Het is een interactieve bijeenkomst voor jong en oud die plaatsvindt op 31 maart 2017.

Natascha Kienstra zal de bezoekers van het filosofiecafé meenemen naar de achtergronden van haar uitdaging “durf te filosoferen”. Als vakdidacticus filosofie weet zij hoe je jongeren en volwassenen leert om effectief te filosoferen.

Filosofie krijgt soms het label van zweverig, maar dit is in de verste verte het geval. Als je een beetje houdt van nadenken, kritisch zijn (laten we wel wezen, dat zijn we allemaal op den duur met plezier) en als je open staat voor de ideeën van anderen: dan is dit iets voor jou!

Praktische info:

Datum: 31 maart 2017. Tijd: 19.30 uur Plaats: Achterzaal Eetcafé Scholten, Lochem Kaarten kun je kopen bij: Mevrouw Schreuder (te vinden in domein 2.1) Prijs: €5,-

Fokke-en-Sukke-sluiten-de-maand-van-de-filosofie-af-260412(3187)

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.