De laatste toetsen en werkstukken zijn gemaakt, en alle boeken zijn, hopelijk zonder boetes, weer ingeleverd bij VanDijk: het einde van dit schooljaar is in zicht. Op deze laatste dag van school kort een aantal gebeurtenissen van dit jaar, voordat de vakantie begint.

Het schooljaar begon dit jaar traditiegetrouw met de introductiedagen. De eerste week van de eersteklassers bestond uit een druk kennismakingsprogramma, waarin men kennis maakte met de school en met Lochem. Als klap op de vuurpijl werd donderdagavond de musical “Romeo en Julia” opgevoerd door alle leerlingen uit het eerste jaar.

In februari haalde de anders zo rustige school de nationale media. Leerlingen demonstreerden tegen de schorsing van een leraar. Dagenlang was de situatie hét onderwerp van gesprek op het Staring. Diverse journalisten en cameraploegen verschenen bij het schoolgebouw en deden verslag over de ontwikkelingen.

In april vond er wederom een editie plaats van het pauzeconcert in het forum. Voordat het concert begon hoopten veel leerlingen een goed plekje te bemachtigen, soms door te vragen of de docent hen eerder wou laten gaan. Tijdens het pauzeconcert was er haast geen plekje langs de balustrade meer vrij, de interesse was groot. Hoewel sommige leerlingen zich stiekem toch wel verheugden op het uurtje extra vrij dat door het pauzeconcert ontstond, moest iedereen uiteindelijk toegeven dat het pauzeconcert een zeer diverse mix van optredens was.

Vlak voor hun examens werd er door de eindexamenkandidaten een geweldige examenstunt gehouden. Naast het terugkerende karaoke-zingen en de welbekende waterpistolen, werden de docenten dit jaar ook gedropt en moesten ze teruglopen naar het Staring. Wat nadelige overblijfsels van deze stunt: de confetti gaf af op de vloer en een gesneuveld raam. Het grootste deel van de docenten kon gelukkig lachen om de stunt. Uiteindelijk wisten de eindexamenkandidaten na herkansingen een slagingspercentage van 93% te behalen op onze school!

Na een jaar lang op school is iedereen toe aan vakantie. Wij van SC Speaks willen alle lezers van afgelopen schooljaar bedanken en we hopen iedereen volgend jaar terug te zien! Nu eerst een “zomerstop” van zes weken. Fijne vakantie!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.