Wie gisterochtend het eerste uur op school kwam werd direct veelvuldig bespoten met waterpistolen. Leerlingen uit de examenklassen hielden dinsdagochtend namelijk hun examenstunt, met als thema Staring staakt.

De examenleerlingen, met gele hesjes aan, gooiden alle middelen in de strijd om te zorgen dat niemand volledig droog bleef. Op het schoolplein was voor de gelegenheid een volledig tentenkamp opgetrokken.

Docenten zingen karaoke tijdens de examenstunt.

Wie even later toch naar binnen kon komen, zag al snel dat het ook daar een enorme ravage was. Alle lokalen waren door de leerlingen onderhanden genomen. Vervolgens begon er voor de docenten in het forum een karaoke. Met wisselend succes brachten sommige docenten nummers ten gehore. Andere docenten vluchtten onmiddellijk de lerarenkamer, of de docentenruimtes in. Na de karaoke had de stuntcommissie nog meer bedacht voor de docenten. Enkele leraren werden in busjes geladen en “ontvoerd” naar Barchem. Ze kregen vervolgens de opdracht terug te lopen naar de school in Lochem. Veel leerlingen leken hier niet te zwaar aan te tillen, aangezien dit een extra uurtje uitval opleverde. Ook voor de docenten leek de tocht naar Lochem mee te vallen. “Het was ideaal, zo’n wandeltochtje, onderweg hebben we zelfs nog koffie gedronken bij Woodbrooke”, vertelt een docent tegen SC Speaks, “De rekening is vanzelfsprekend ingediend bij de stuntcommissie”.

Vanaf het vijfde uur konden alle lessen weer enigszins normaal doorgaan, hoewel er voor veel leerlingen niet veel meer over was van hun lesdag. Terwijl de examenkandidaten de laatste confetti en tentjes opruimden, kon iedereen terugkijken op een geslaagde examenstunt.

SC Speaks maakte (gelukkig zonder natgespoten te worden) foto’s van de examenstunt. De foto’s kun je hier bekijken.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.