Het team van rondleiders maakte de leerlingen wegwijs in onze school.

Zaterdag 26 januari hield het Staring College haar opendag. Op diverse locaties konden groepacht-leerlingen sfeer (en allerlei lekkere hapjes) proeven.

Zoals inmiddels gewend presenteerden alle vakken zich wederom van hun beste kant. Leuke opdrachten en quizzen, proefjes en heerlijk eten moesten de de aanstaande brugklassers overhalen om voor onze school te kiezen. Eveneens aanwezig waren ongeveer 130 leerlingen van het Staring College, die het geheel in goede banen moesten leiden. Door hen werden rondleidingen gegeven en alle vakken op een zo goed mogelijke manier gepromoot.

Het was af en toe moeilijk voor de leerlingen, afkomstig van diverse basisscholen in de omgeving om de lokalen in de grote school te vinden. Soms bleek het even zoeken naar de sporthal van de school. Uiteindelijk konden alle bezoekers met een beetje hulp hun weg vinden naar de gewenste vakken. De school kan terugkijken op een geslaagde opendag.

De opendag gemist of de foto’s nog eens terugkijken? Bekijk alle foto’s hier!
Foto’s door Erica Olthuis

Favoriet waren de soms flink spectaculaire experimenten bij biologie, scheikunde en natuurkunde

De leerlingen die hielpen en flinke inspanningen leverden om de school op een zo goed mogelijke manier neer te zetten werden echter verrast door een broodbuffet dat niet toereikend bleek. Waar men andere jaren kon genieten van een welverdiende uitgebreide lunch van Catermaat, moesten de leerlingen het dit jaar doen met een enkel broodje knakworst, waar er als klap op de vuurpijl veel te weinig van waren. De leerlingen waren zeer ontstemd, vooral omdat de docenten wel een luxe broodbuffet voorgeschoteld kregen. SC Speaks deed navraag en de maatregel bleek ingevoerd om te zorgen dat ook de broodjes niet door leerlingen werden weggekaapt voor medewerkers die nog bezig waren met opruimen. Een probleem dat zeker te begrijpen is, maar wellicht had de organisatie deze op een andere manier kunnen oplossen.

Deze situatie, die veel reactie opriep bij leerlingen, mocht de pret echter niet drukken. De opendag was, zoals ieder jaar, een gezellige dag, waar de samenwerking tussen leerlingen en docenten en de loyaliteit van veel leerlingen aan het Staring weer eens goed getoond werden. Wij van SC Speaks namen onze Brugklastest af, waarbij de leerlingen (en hun familie) vragen beantwoorden konden over het Staring College. Als ze deze test goed maakten, werd de SCSpeaks-snoepbak tevoorschijn getoverd, met daarnaast een lach op het gezicht van de toekomstige brugger die we positief hadden verrast. Ben je benieuwd hoeveel jij weet over onze school? Doe dan de Brugklastest met de link hieronder. Wij hebben weer zin in volgend jaar, jij ook?

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.