Om kennis te maken met de redactie van de nieuwe schoolkrant, hebben wij besloten om elkaar te interviewen. Zo kunnen jullie erachter komen wie de personen achter de verhalen zijn en leren wij elkaar een beetje kennen.

Ik heb besloten om het bekende/beruchte duo Simon Baauw en Jan Willem Wesselink (L5AA) te interviewen. In dit duo-interview zullen we deze twee vrolijke vrienden beter leren kennen.

Laten we eerst eens beginnen met dat jullie je voorstellen.

Simon: “Ik ben Simon, 16 jaar oud en zit in 5 gymnasium+”

Jan Willem: “Ik ben Jan Willem, ik ben geboren in Zutphen (17 mei 1998), 16 jaar oud, maar over een jaar 17. Ik woon in Lochem. Ik volg op dit moment college op het gymnasium+ in klas L5AA. Ik heb schoenmaat 46.”

Simon: “Ik ben niet geboren in Zutphen en dat ambieer ik ook niet.”

Mij is ter ore gekomen dat jullie erg betrokken zijn bij de school, kunnen jullie daar iets meer over vertellen?

Jan Willem: “Nee”

Simon: “Dat is schoolgeheim, tevens staatsgeheim.”

(De heren zijn lid van de medezeggenschapsraad, nemen deel aan het leerlingenpanel, doen mee aan de schooltheaterproductie (alleen Jan Willem), zijn redactielid bij de schoolkrant, etc.)

Hebben jullie naast deze activiteiten nog hobby’s/bijbaantjes?

Simon: “Ik houd van breien, iets waar Jan Willem mij altijd mee pest. Glazenwassen vind ik ook leuk (beter dan stofzuigen).”

Jan Willem: “Mijn passie is gewone huishoudklusjes verduurzamen, bijvoorbeeld niet grasmaaien met een grasmaaier met benzinemotor, maar het bijknippen met een nagelschaartje. Dit is iets waar Simon mij altijd weer mee pest.”

Simon: “Nieuwe zaklampen testen vind ik ook erg leuk, want het is grappig om te kijken of zij het doen.”

Wat is jullie favoriete film/muziek?

Simon: “Gooische Vrouwen 2. Linda de Mol speelde verrassend goed. Normaal vind ik haar een beetje een snol. Iedereen die houdt van horrorfilms moet er heen gaan.”

Jan Willem: “50 Tinten Grijs. Het is een zeer ondergewaardeerd genre.”

Simon: “Ik moet zeggen dat Justin Bieber slechte muziek maakt, maar One Direction maakt wel weer goede muziek. Hun muziek heeft een lekker rocktintje. Ook vind ik het stoere binken.”

Jan Willem: “Het zijn echte swekkerboys.”

Jan Willem: “Mijn favoriete muziek is rokmuziek, voortgekomen uit Schotland, waarbij mannen doedelzak spelen en een geruite rok dragen zonder ondergoed, vandaar rokmuziek.”

Jan Willem: “Prachtig”

Simon: “Ik ben ook een groot fan van Jan Smit.”

(Gebroederlijk zingen ze: “Als de morgen is gekomen”)

Wat voor soort leerlingen zijn jullie in de klas? Zijn jullie brave leerlingen of zijn jullie de schrik van iedere leerling/docent?

Jan Willem: “Bloedserieus”

Simon: “Ik denk dat ik bekend sta als een raadselachtige, stille persoon, omdat ik het lastig vind mijn mening ergens over te delen.”

Jan Willem: “Ik ken Simon als een mager, schuchter, iel knaapje dat erg teruggetrokken is en met veel leren een ware toevoeging is aan het leerlingencorps van het Staring College.”

Simon: “Jan Willem is iemand die heel erg stellig is, bijvoorbeeld bij zijn studiekeuze of politieke voorkeur. Hij kiest een mening en verandert die zijn hele leven niet meer. Ik vind dit lekker duidelijk, kortzichtig, maar vooral erg naïef.”

Jan Willem: “Daar ben ik het helemaal aka compleet aka volstrekt aka onomwonden en zonder dat ik er een discussie over wil voeren mee eens. Basta!”

Wat is jullie favoriete schoolvak/docent?

Simon en Jan Willem: “Mijn favoriete schoolvak is beeldende vorming met als docent J. Roudijk.”

Wat is het meest bijzondere dat jullie op deze school hebben meegemaakt?

Simon: “Dat de heer Egging een heuse karatetrap op twee meter hoogte uitvoerde.”

Simon: “Die goede oude tijd.”

Jan Willem: “No comments”

Waarom niet Jan Willem?

Jan Willem: “No comments”

Wat zijn jullie toekomstplannen voor na deze school?

Simon: “Ik zit eraan te denken om me te laten ombouwen tot vrouw en dan buikdanseres te worden. Het liefste word ik buikdanseres in Groningen. Een andere optie is Jumbovakkenvuller in Lochem, maar de toelatingseisen zijn dusdanig streng, dat dit helaas een droom blijft.”

Jan Willem: “Ik wil kauwgomkauwer worden.”

Simon: “Dit heb ik altijd achter Jan Willem gezocht.”

Jan Willem: “Maar helaas heb ik het verkeerde profiel daarvoor gekozen.”

Als laatste vraag, wat willen jullie toevoegen aan de nieuwe schoolkrant?

Simon: “Dat het een flink serieuze lading krijgt, dat men zijn diepste innerlijk kan delen en wellicht daarmee een partner voor het leven te vinden. Daarnaast is het ook leuk om docenten belachelijk te maken. Daar laat ik het bij, hiermee zullen jullie het moeten doen.”

Jan Willem: “Ik denk dat in een steeds snellere en hardere wereld, die louter draait om het resultaat, het resultaat en nog eens het resultaat (en niet te vergeten: het resultaat), hetgeen tevens zich steeds meer vertaalt naar het Staring College en het onderwijs gegeven door deze (ge)stichting, het belangrijk is om via onze schoolkrant aandacht te schenken aan de spirituele, bovennatuurlijke, Yin Yang theorie. Tot zover, hier zult u het mee moeten doen.”

2 gedachte over “Duo-interview met Simon Baauw en Jan Willem Wesselink”
  1. Leuk interview, jullie komen over als 2 goede vrienden, je merkt meteen dat je toch een band met elkaar krijgt. Ik zou jullie wat beter willen leren kennen.

    Groetjes Rens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.