De inhoud in het onderstaande artikel is op geen enkele wijze bedoeld om mensen, instanties of organisaties in de breedste zin van het woord te beledigen, of te kwetsen. Dit artikel is enkel bedoeld als verslaglegging van het schoolnieuws op deze school.

Het Instagram-account @wijwillenjanendinie had zaterdagochtend 17 maart ruim duizend volgers.

Lees ook het gerelateerde artikel over het verkiezingsdebat op scspeaks.nl

Het zal veel leerlingen niet ontgaan zijn dat tijdens het verkiezingsdebat afgelopen donderdag de gemoederen hoog opliepen toen het onderwerp “kantine” ter spraak kwam, veel leerlingen meenden dat de huidige kantine onvoldoende kwaliteit biedt voor de prijzen.  Ondertussen vonden andere leerlingen dat huidige cateraar Catermaat het aanbod heeft verbeterd en gezonder gemaakt. Wij spraken met de oprichter van het Instagramaccount @wijwillenjanendinie, die pleit voor de terugkeer van Jan en Dinie naar het Staring.

“Het Instagram-account was als grap van mij en een vriendin begonnen, nu we een dag later 950 volgers hebben beseffen we toch dat het meer speelt dan we dachten” laat de beheerder van het account aan SC Speaks weten. “Veel leerlingen zijn positief en vinden het een goed idee om er op deze manier wat aan te doen, sommige mensen gaan echter wel te ver en dat vinden wij niet kunnen. We hebben niets tegen Catermaat, maar we missen bijvoorbeeld de frikandelbroodjes, de Italiaanse bollen (ook wel pizzabolletjes) en het persoonlijke contact. Ik hoop dat de huidige kantine zich niet boos of vernederd voelt, want dat is niet de bedoeling”.

Telefonisch vertelt Jan ons dat het hem goed doet dat zelfs nu, ruim twee jaar na zijn vertrek, de herinnering aan Jan en Dinie toch nog zo sterk zijn. “We verkochten niet alleen broodjes, als leerlingen ergens mee zaten, konden ze ook bij ons terecht”. Wel moet hij ons helaas ook vertellen dat het voor hem, zelfs al zou het mogelijk zijn, het heel erg moeilijk zou zijn om zelfstandig terug te komen op het Staring College, “De inventaris van de kantine is verkocht, om al die spullen opnieuw te kopen zou financieel heel lastig worden”. Jan geeft wel aan open te staan om nog een paar jaar bij een bedrijf te komen werken in de kantine op het Staring. De beheerder van het Insta-account is ook erg blij om alle positieve reacties naar Jan. Ook wordt beaamd dat het niet hun bedoeling is de huidige kantine te laten verdwijnen: “Wat wij willen bereiken is dat er naar ons wordt geluisterd, misschien kunnen er gesprekken komen met de kantine en de leerlingen”. Het account zal de komende tijd naar eigen verwachting doorgaan met het peilen van de meningen over de verschillende soorten artikelen in de kantine.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.