Een paar dagen geleden hebben Liset huizink en Cris Kamperman voor de eerste en tweede klas een toneelstuk opgevoerd over jonge mantelzorgers. Het was een mooie voorstelling over een scholier die buiten school om voor zijn moeder zorgt die een ziekte heeft waardoor ze beperkingen heeft, de scholier wordt door docenten als de “perfecte leerling “ gezien.  Vooral de grappige leraar Nederlands die gespeeld werd door Liset maakte het stuk leuk.

Na het toneelstuk heeft SC Speaks een kort interview met Liset en Chris gehouden

Hoelang doen jullie deze voorstelling al?
Liset: Ik speel hem nu al zo’n 3 à 4 jaar.
Cris: Ik ben vorige maand begonnen.

Hoelang hebben jullie hiervoor geoefend?
Cris: Liset kende de voorstelling al dus zij hoefde niet zo lang te oefenen ik denk dat we een uur of 2 bezig zijn geweest .

Hebben jullie zelf ook ervaring met mantelzorg?
Liset: Mijn moeder heeft reuma dus ik doe wel eens klusjes voor haar. Ik denk dat Chris daar wat meer ervaring mee heeft.
Cris: Ja mijn beide ouders leven niet meer, mijn moeder is vorig jaar overleden en mijn vader 12 jaar geleden. Ik heb beide vooral op het einde veel verzorgd.
Cris: Wat ik nog meer wil zeggen dat het een leuke manier is om het over zware onderwerpen te hebben, het is normaal gesproken namelijk een beetje een taboe. Dus de manier waarop we dit te sprake brengen vind ik heel erg bijzonder.

Liset, welke van de drie rollen vind je het leukst om te spelen?
Liset: Docent Nederlands, dat is ook de meest interactieve rol.

Bedankt voor dit interview!

Liset: Graag gedaan!

 

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.