Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! Je weet vast waar deze tekst vandaan komt: Het TV-programma De Luizenmoeder natuurlijk! Heb je wat gemist? Geen probleem, we praten je bij!

In aflevering één maakten we kennis met bijna iedereen in de serie. Direct viel juf Ank op, een lerares die lesgeeft aan groep drie. Vrolijk zingend begint ze de dag en om de kinderen wederom te verwelkomen is het liedje ‘hallo allemaal’ uiterst geschikt. Maar volgens Ilse Warringa, die juf Ank speelt en de serie geschreven heeft, zingt bijna iedereen de derde regel verkeerd! Juf Ank gaat namelijk aan het einde van de regel omhoog, wat bijna niemand doet. Ook leerden we Hannah (Jennifer Hoffman) kennen, een kinderpsychologe die haar dochter Floor (Sharai Troostwijk) voor het eerst naar de Klimop, de school in de serie, brengt. Hier op school komt ook Rianne (Louisa Arsil) voor het eerst, en zij heeft twee vaders, Kenneth (Andre Dongelmans) en Walter (Rop Verheijen). “Maar dat vinden we niet raar, dat vinden we gewoon heel bijzonder”, aldus de enigszins gestreste juf.

Afbeeldingsresultaat voor juf ankJuf Ank in gesprek

Ook voert juf Ank het Zwaailicht in, zodat de ouders niet te lang bij het raam staan en de leerlingen afleiden. Toen ze dit probeerde uit te leggen, ontstond er echter verwarring over de kleur van het licht onder de (blijkbaar niet al te slimme) ouders. Hannah probeert met Kenneth een afspraak te maken, omdat Rianne en Floor willen spelen. Hannah dacht dat ze gezellig naar de sauna kon, maar helaas: volgens de agenda van Kenneth zou Rianne naar Floor gaan, niet andersom. En door een samenloop van omstandigheden zit ze uiteindelijk met 5 kinderen en ’s avonds met hun ouders! Verder maken we kennis met super-conciërge Volkert (Henry van Loon), die last heeft van PTTS, maar wel een berg subsidiegeld oplevert én erin slaagt een klas die zelfs door directeur Anton (Diederik Ebbinge) niet stilgehouden kan worden, stil te krijgen.

Ook op de tienminutengesprekken gebeurt er iets: Anton verzint ‘de glansmethode’, zodat de ouders aan het woord zijn in het gesprek. Maar omdat Ank en haar man in een crisis zitten, wordt Ank tijdens het gesprek met Hannah, haar ex-man en zijn nieuwe vriendin enorm woedend. Hannah is hier blij mee, omdat de uitwerking ervan haar goeddeed, dus geeft ze Ank een bloemetje en een wijntje, betaald uit een door ouders bediscussieerde “Lief-en-leedpot”.

Verder zijn we in aanraking gekomen met “Winterklaas”, de ecologische bewoner van de Noordpool die over het ijs glijdt en ijsberen als hulpjes heeft. Terwijl “Winterklaas” Sinterklaas verwelkomt op de school, heeft Hannah ruzie met Ursula over de surprises, want geheel in “Luizenmoederstijl” blijft ook het onderwerp “oneerlijk verdeelde surprises” ook niet onbesproken. In de discussie stoot Ursula Winterklaas van zijn Oxbord  en opeens is overal rook en raakt iedereen in ruzie met elkaar. De minions (die met sinterklaas meekwamen) worden gewurgd door de pieten, en  ‘Sinterklaas’ is nogal geïrriteerd tegen Anton, die Winterklaas speelde, terwijl dit hem was verboden.

En afgelopen week ging het over “lentekriebels”. Omdat er een klein akkefietje was in de klas van Ank, wilde Anton een nieuw lespakket maken in plaats van het geadviseerde lespakket aan te schaffen. Ook werden de standaardtermen voor dit onderwerp vastgezet. De ex van Hannah komt ook even langs en is zo stom om irritant te doen, waardoor Volkert hem een tik geeft.

De komende aflevering belooft De Luizenmoeder spannend te worden, natuurlijk wordt dit, zoals we gewend zijn, geleverd met een grote portie humor. Wij raden het je zeker aan om eens te kijken. Zondagavond 20:25, NPO3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.