Heb jij ook een favoriet lokaal? Een lokaal waar je leuk naar buiten kunt kijken? Waar allerlei mooie schilderijen hangen? Of waar je misschien wel héél goed kunt spieken? Ik in ieder geval wel! Hieronder mijn top 5 van de leukste lokalen op het Staring College.

5: L2401
De tempel, zoals het door meneer Wevers ook wel wordt genoemd, is een mooi lokaal. Het heeft een directe verbinding met de mediatheek en in de laatste paar minuten wanneer je in dit lokaal zit kijkt nog wel eens iemand achter de deur. Overal staan geschiedkundige voorwerpen die het echt opfleuren.

4: L0805
Ik heb lang getwijfeld of ik dit lokaal erbij moest zetten. Het zit in 08… Bij een beetje regen of kou is het al snel vervelend om hier op je docent te moeten wachten. Ondanks dat heb ik het er toch ingezet. Er hangen namelijk glimmende, grappige en voral veel versieringen. Ik weet niet precies waarvoor deze zijn, maar het lijkt een soort kerstversiering, in combinatie met Halloween.

3: L2603
Een biologie lokaal, in deze lijst!? Ikzelf vind het best een leuk vak, maar ik denk niet dat iedereen het daarmee eens is. Toch heeft het lokaal, net als de mediatheek, een hele gezellige sfeer. De tafels zijn ingedeeld als groepjes en overal hangen en staan werkstukken van leerlingen, waardoor het er hier best fleurig uitziet.

2: Lmedia
De mediatheek, waarom is dit lokaal zo leuk? Overal staan boeken, er zijn veel ramen, er staat een zitzak… De ruimte heeft gewoon een erg gezellige sfeer! Het is ook niet voor niets dat we altijd daar gaan werken aan onze werkstukken en presentaties. Een klein nadeel aan dit lokaal: je moet wel wat stil zijn.

1: L2006
Op de eerste plaats staat echt l2006. Je weet wel, dat lokaal dat boven de ingang “hangt”. Vanaf het raam kun je heel mooi naar beneden kijken. Het fietsenhok lijkt wel een mierennest als er veel mensen rondlopen. Misschien wat minder goed voor de concentratie, maar veel leerlingen geven aan dat je goed kunt ‘overleggen met elkaar’ (praten :-P) in dit lokaal, al helemaal als je achterin zit. Ook vinden ze spieken in dit lokaal niet heel moeilijk…

 

Natuurlijk is dit mijn top 5 en zal die van jou er waarschijnlijk weer anders uitzien. Ik heb geprobeerd vergelijkbare lokalen een beetje te voorkomen. 2401 lijkt wel een beetje op 0108, dus staat dit lokaal er niet in (sorry mevrouw Koenders).

Misschien valt het je wel op dat er ook geen Beeldende Vorming lokalen bijstaan. Ik vind het namelijk een beetje flauw om die erbij te zetten; hier kommen immers alle mooie werkstukken vandaan, die daar allemaal aan de muur hangen! Het zou ook een beetje een saai rijtje worden met alleen maar bv lokalen…

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar jouw rijtje! Zet daarom een reactie onder dit bericht met jouw favoriete lokalen.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.