Niemand kan het ontkennen: het forum vol muziek, een film geprojecteerd over Parijs, en al die activiteiten tijdens de les duiden toch écht op een feestdag. Ook dit jaar was de dag van de Franse taal  een groot spektakel waar de Frans-docenten trots op kunnen zijn.

Negen november, dé dag van de Franse taal. Omdat de meeste docenten op woensdag aanwezig zijn vierde het Staring College het op 8 november. Dit is de 4de keer dat de landelijke Dag van de Franse taal wordt uitgeroepen door “Table ronde pour le français“, een commissie die opkomt voor het examenvak frans. Hierbij is hun motto ‘Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!‘ (Frans is leuk, praktisch, overal en voor iedereen!). Zo maken zij de leerlingen met leuke acties duidelijk dat Frans niet saai hoeft te zijn. De commissie wilt graag dat er vaker voor frans wordt gekozen in het vakkenpakket en stimuleert daarom meer dan honderd scholen om op verschillende manieren bezig te gaan met de Franse taal & cultuur.

DJ’s tijdens de dag van de Franse taal

 

Bij ons op school werd er in de pauze een feestje gebouwd met Franse muziek, gemixt door onze eigen DJ’s Cesar en David. Tijdens de frans lessen werden er leuke opdrachtjes uitgevoerd, zoals een shirt voor de Tour de France ontwerpen. In een aantal lokalen werden zelfs Franse hapjes gegeten, de leerlingen leerden zo ook de cuisine van Frankrijk kennen.

De foto’s bekijken?

Foto’s gemaakt door Erica Olthuis en Marit Fokkink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.