Bonjour! Dinsdag was het weer zover, er werd toen weer bij ons op school de dag van de Franse taal gevierd. Alle docenten Frans hebben weer met zijn allen de handen uit de mouwen gestoken om zo op een leuke en originele manier te vieren. Het thema dit jaar? Stripfiguren.

De dag van de Franse taal is niet alleen voorbereid door de docenten ook de leerlingen hebben geholpen. Om een voorbeeld te noemen zijn in de klassen van meneer Lenoir ansichtkaarten geknutseld.

Maar om weer terug te komen op de dag van de Franse taal, het is vast geen enkele leerling ontgaan dat er ineens buiten en op de begane grond in school borden met (Franse) stripfiguren stonden, het thema was immers ook stripfiguren. Een aantal docenten Frans hadden zich flink uitgedost en zich in een kostuum van een stripfiguur gehesen, bijvoorbeeld meneer Koopmans en meneer Lenoir liepen beide in een Obelix-kostuum rond.

Verder waren er verschillende activiteiten verzonnen door de leraren zoals blikgooien, touwtrekken, gewicht heffen, het speciaal ingerichte museum kon je bezoeken en een je kon Franse film kijken. Het gewicht heffen kon natuurlijk alleen als je iets van de toverdrank had gedronken, want anders was je niet sterk genoeg. Zelfs mevrouw Olthuis waagde het erop en met succes, ze kreeg het gewicht met gemak omhoog. De activiteiten die waren georganiseerd, waren bedoeld voor de onderbouwers maar ook bij de bovenbouwers hebben wel iet van de dag van de Franse taal gemerkt, want bij het wisselen van de lessen schalde Franse liedjes door de intercom. Het voordeel van die liedjes is, dat leraren die graag nog heel iets langer doorgaan met de les, werden afgekapt door de Franse muziek en dat is zeker niet vervelend. Toen de bel ging als sein dat de pauze begon is het waarschijnlijk ook geen leerling ontgaan dat het forum heerlijk naar warme croissantjes rook. Al met al was het weer een leuke dag van de Franse taal en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Au revoir!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.