Windows_logo_-_2012.svgOp dinsdag 11 april is hij voor iedereen met Windows 10 op z’n computer beschikbaar: de Creators Update. Persoonlijk vind ik het één van de beste updates ooit, want ik heb het namelijk al geïnstalleerd.

Het belangrijkste uit de update is toch wel het programma Paint 3D. In dit programma kun je echt alles maken in 3D. Toch lijkt het totaal niet op het programma SketchUp, dat wij op school gebruiken. Paint 3D is als het ware de normale Paint, maar dan in 3D én veel eenvoudiger. Je kunt namelijk ontwerpen van anderen voor jouw tekening gebruiken. Ook is de werkbalk heel rustig gelaten.

Nog iets nieuws in de update is de ‘Game-Modus’. Als je een game speelt, en je zet deze modus aan, zet Windows alle programma’s die niet nodig zijn tijdelijk uit, zodat al je snelheid naar het gamen gaat. Daarnaast het je nog de ondersteuning voor 4K. Daardoor worden je games in zeer goede kwaliteit getoond.

Er zijn ook nog een paar (kleine) updates die ik nog niet genoemd heb. Denk dan bijvoorbeeld aan een betere VR ondersteuning op mobile telefoons. Daarnaast is er ook nog een mysterieus iets dat verscheen in een video van Microsoft: een muziekmaak app. Deze hebben ik en vele anderen nog niet kunnen ontdekken.

Paint 3D werkt super snel. Binnen 10 minuten had ik dit eiland al gemaakt.
Paint 3D werkt super snel. Binnen 10 minuten had ik dit eiland al gemaakt.

Helaas voor heel veel mensen: de update is alleen voor Windows 10. Als je windows 7, 8 of 8.1 hebt, kun je deze vernieuwde versie niet krijgen. Hoogstwaarschijnlijk komt Paint 3D dus niet beschikbaar op school.

Als je Windows 10 hebt kun je hem installeren. Je krijgt er een melding van op dinsdag 11 april. De update zelf kost best wat tijd, dus voer de update niet uit als je ‘nog even iets moet doen’ op je laptop of PC.

Zelf vond ik de update heel fijn. Vooral door Paint 3D. Ik hoop dat jij er straks ook zo over denkt. Veel plezier met tekenen!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.