Dit schooljaar houdt de school zich weer bezig met kunst en cultuur! Voor geïnteresseerde leerlingen zijn er altijd wel leuke dingen te doen. Zo is bijvoorbeeld de regeling met Schouwburg Lochem, die vorig jaar is ingegaan, ook dit jaar nog van toepassing. Namelijk dat leerlingen van het Staring College voor 5 euro naar een voorstelling van de Schouwburg kunnen, mits deze twee weken voor de datum van de voorstelling nog niet uitverkocht is. Op http://www.schouwburglochem.nl/agenda kun je bekijken of er iets is wat je leuk vindt. Is dat het geval, dan stuur je een mailtje naar bespreekbureau@schouwburglochem.nl om kaartjes te reserveren. Bij de voorstelling word je gevraagd je Staring pas te laten zien. Heb je die bij je, dan mag je voor 5 euro naar binnen.

Ook door school zelf worden culturele activiteiten georganiseerd. Enkele dingen die in het eerste halfjaar zullen plaatsvinden zijn:

Een gastles van klassiek dirigent Daniel Reuss. Hij dirigeert voornamelijk koren, maar ook opera’s. Hij heeft een zeer gevarieerde internationale carrière, en zelfs een Wikipedia pagina. De agent van Daniel Reuss heeft laten doorschemeren dat de dirigent nogal van praten houdt en mooie verhalen vertelt, dus een vermakelijke les zal het zeker worden. Deze les is op vrijdag 6 oktober om 15:00, waarschijnlijk in lokaal 2504. Voor sommigen valt dit in de toetsweek, maar het was de best mogelijke datum. De leerlingen van 5 en 6 vwo met het vak kunst algemeen zullen allemaal deze les bijwonen. Maar andere leerlingen die interesse hebben zijn welkom om te komen. Wil je naar deze les, stuur dan een mailtje naar mevrouw Broekhuijsen ( BHS@staring.nl ) zodat er van tevoren genoeg stoelen in het lokaal worden geplaatst.

Ook komt er in dit najaar een uitstapje naar een concert in de Gudulakerk (Lochem). Het is op zondag 5 november om 15:00 uur. Deze middag wordt er afgewisseld tussen een aantal cello suites van Bach, en een Requiem van Schnittke. Dit Requiem wordt uitgevoerd door Capella Amsterdam, en gedirigeerd door de ons al bekende Daniel Reuss. Een Requiem is een rustig muziekstuk, bedoeld om even stil te staan en na te denken tussen een steeds bewegende buitenwereld. Iedereen die geïnteresseerd is voor deze middag is welkom, en mag zich melden bij (alweer) mevrouw Broekhuijsen. Indien mogelijk aanmelden voor de herfstvakantie, in verband met de reservering. Dit concert zal, net als andere dingen georganiseerd door Schouwburg Lochem, 5 euro kosten.

Daniel Reuss in actie

 

Zo klinkt een fragment van het Requiem

Ten slotte zal er op 19 december ook nog een uitvoering van het Weihnachtsoratorium plaatsvinden. Dit is een klassiek oratorium dat gaat over het kerstverhaal: de geboorte van Jezus. De bezetting bestaat uit een koor, solozangers en een orkest. In voorgaande jaren hebben al veel leerlingen dit concert bijgewoond, en dit jaar mag wederom iedereen komen die er zin in heeft. Het oratorium vindt plaats in de Gudulakerk in Lochem, en is op 19 december van 19:30 tot 22:30. De liefhebbers mogen de avond afsluiten onder genot van een drankje. Aanmelding hiervoor verloopt (je raadt het al) via een mailtje naar mevrouw Broekhuijsen.

Zo klinkt een fragment van het Weihnachtsoratorium

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.