Ook natgespoten vandaag? De kans is groot van wel! Vandaag was namelijk de examenstunt met als thema ‘cowboys en indianen’.

Ravage in de school

Dinsdagmiddag begonnen de examenleerlingen rond het zesde uur met het slepen van spullen naar de school. Die avond was het al een redelijke bende… Er was deze avond ook een presentatieavond. Wat moeten die ouders wel niet gedacht hebben toen ze zagen dat hun kind hier naar school gaat.

En als je nu denkt: dat kon vast niet erger, dan heb je het mis.

Vandaag, als je tenminste met de fiets was, werd je vanuit alle hoeken ondergespoten met water. Het ging van onschuldige waterpistooltjes tot hele emmers met water. Nadat je je fiets had geparkeerd ging je door een stormbaan. Aan het einde van dit springkussen stond iemand met een tuinslang je op te wachten.

Het was binnen dan ook niet bepaald droog, maar vooral vies. Overal hingen er slierten toiletpapier en ballonnen. We moeten toegeven: het zag er wel heel leuk uit.

Dat het er leuk uitzag had misschien wel te maken met de ‘wanted’ posters. Voor veel docenten hingen briefjes aan kluisjes. Daarbij stonden redenen waarom ze gezocht werden. Die waren toegegeven, best grappig.

Toen werd het tijd voor de spelshow. Alle docenten werden naar het podium geroepen. Ze moesten mee gaan doen met onderdelen als een paard nadoen. Dit leverde hilarische momenten op.

Hierna zocht het publiek een paar docenten uit die op de stier moesten gaan rijden. De ene wat beter dan de andere vielen ze er allemaal af…

Ten slotte was er ook nog een paardenrace. Op drie ‘stokpaardjes’ vertrokken een paar docenten naar de racebaan. Wie als eerste drie keer het parcours aflegde, won. Fanatiek als ze waren, viel meneer Lenoir keihard op de grond, het is goed afgelopen en hij heeft die ronde zelfs nog gewonnen.

Na drie races werd het tijd voor muziek en dans. Natuurlijk in de stijl van cowboys en indianen. Het was enigszins grappig om onze docenten zo te zien dansen. Bijzonder was meneer Munk, die opeens bleek te kunnen dansen als een robot.

Maar na een stemming van het publiek kwam mevrouw De Haan als winnaar naar voren. Zij had volgens het publiek het beste gespeeld bij alle onderdelen. Ze heeft ook nog een beker gewonnen!

De beker

Toen werd het weer tijd voor de lessen. Dat was alleen wat moeilijk, omdat het nogal een bende was. Kijk bijvoorbeeld naar 1.2. Veel stoelen van daar waren naar 1.3 verplaatst. “Wij hebben een korte nacht gehad, dus ik wens jullie er succes mee!” zei de presentator.

Een bewogen morgen, kun je wel zeggen. Niet iedereen kon het water waarderen, maar de spelshow maakte dat weer helemaal goed. De paardengeluiden, stier, paardenrace en het dansen leverde leuke momenten op. Daar zal nog vaak over gesproken worden!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.