Na een behoorlijke hoop verveling besloot ik om zoek te gaan naar goede Netflix series. Tijdens deze zoektocht vond ik een serie die me wel interessant leek. De serie heet ‘Chilling Adventures of Sabrina’ en dit is mijn mening over of je de serie een kans moet geven of dat je het gewoon moet negeren.

De serie gaat over de tiener heks Sabrina, maar voordat je denkt ‘goh da klinkt alsof t voor kleine kinderen is’ zal ik je zeggen waarom het niet geschikt het is voor kinderen.

De serie is zeer bloederig, satanisch en duister, maar zit toch vol met een goede hoeveelheid humor. Ik merk vaak dat ik een hekel heb aan de hoofdrolspeler/hoofdrolspeelster door de ongelofelijke hoeveelheid domme fouten en domme beslissingen die ze maken. Ik vind dat altijd erg frustrerend. Gelukkig is dit bij Sabrina is niet het geval. Hoewel ze ook fouten maakt, zijn deze fouten belangrijk voor het verhaal, anders zou het simpelweg niet interessant zijn.

In de serie aanbidden de heksen ‘The Dark Lord’ ofwel de duivel, hun hele geloof is het tegenovergestelde van het christelijke of katholieke geloof. Een paar uitspraken zijn ook anders. Ze noemen god ‘The False God’ en ook zegt Hilda, een van Sabrina’s tantes, ‘Praise satan’. Deze dingen kunnen bij mensen niet lekker aankomen dus ik waarschuw je alvast.

De serie heeft nu 4 delen, maar is gecanceld na het nieuw verschenen 4de deel. Per deel heb je ongeveer 8 á 9 afleveringen en een aflevering is ongeveer een uur lang. Dus je hebt genoeg voor een week.

Ik vind de serie persoonlijk erg leuk hoewel ik nooit zo erg van de horror ben. Ook al is Sabrina een leuk personage, ik vind waarschijnlijk tante Hilda het leukste. Hilda houd veel van koken, maar ik zou niet veel van haar gerechten eten, want je weet nooit wat er in zit. Hilda is samen met Zelda waarschijnlijk een van de grappigste duo’s ooit, dat zegt erg veel. Dus ik vind het persoonlijk een goede aanrader en ik zou hem zeker kijken als je een beetje tegen horror kan, want ik vond het geweldig. Voor mij is het een top.

Door Redactie

2 gedachte over “Chilling Adventures of Sabrina, top of flop?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.