Vandaag wil ik het met jullie hebben over het boek ”Dit is autisme!” van Colette de Bruin.

Ik vind dat dit boek wetenschappelijk maar ook praktisch beschrijft wat autisme precies inhoudt en hoe mensen met autisme dit ervaren. Zo beschrijven ze bijvoorbeeld dat mensen met autisme alles letterlijker nemen dan mensen zonder autisme, waardoor beeldspraak of sarcasme moeilijke dingen kunnen zijn.

Een korte samenvatting van het boek (bol.com):

Meer dan 550.000 Nederlanders hebben autisme. Zij worstelen iedere dag met het uitvoeren van kleine dagelijkse bezigheden zoals tandenpoetsen, rommel opruimen of een gezellig gesprek voeren. Het lijkt wel alsof steeds meer mensen autisme hebben. Toch weten veel mensen niet precies wat autisme is en hoe je er mee omgaat. Dat leidt vaak tot ongemakkelijke momenten, woede-uitbarstingen of zelfs tot stukgelopen relaties. Juist dat is waar autisme-expert Colette de Bruin met haar nieuwe boek ‘Dit is autisme!’, verandering in brengt.

In dit langverwachte vervolg op de bestseller ‘Geef me de 5’ brengt zij de complexiteit van autisme terug naar de eenvoud. Ze neemt je mee op een reis door het brein van iemand met autisme. In samenwerking met neurobioloog dr. Fabienne Naber wordt wetenschappelijk onderbouwd dat de oorzaak van autisme niet aan het gedrag, maar aan de informatieverwerking in de hersenen ligt. Doordat de Bruin dit, zoals je van haar gewend bent, direct koppelt aan de praktijk begrijp je iemand autisme beter en kun je problemen makkelijk voorkomen of beter oplossen.

Het boek is echter nog niet overal te koop: 8 november is de releasedatum, dus pak je agenda er maar bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.