christmasOké, ik snap dat het pas begin december is. We hebben nog geen sneeuw gezien, de goedheiligman is nog maar net begonnen aan zijn terugreis naar Spanje, maar ik raakte vandaag in de kerstsferen. Hoe? Door op zoek te gaan naar nieuwe kerstmuziek! Want zeg nou zelf, begint Mariah Carrey nou ook niet een beetje jouw keel uit te hangen? (Hoewel ik moet toegeven dat de ”youuuuuuuuu” in all I Want For Christmas heerlijk is om zo vals mogelijk mee te blèren). En heb je Last Christmas van Wham! ook nét een keertje te vaak gehoord? I’ve got you covered! Pak er een dekentje en een kop warme choco bij, want dit de zijn de acht kerstliedjes die niet mogen ontbreken in je afspeellijst.

  • Coldplay – Christmas Lights

Hij begint dan misschien niet zo happy als de traditionele kerstliedjes, maar de boodschap die het liedje meegeeft is dat wat er ook gebeurt, kerst een zorgeloze periode moet zijn. Waarom ik hem in het lijstje heb gezet? Er zit een heerlijke opbouw in en heeft een echte Coldplay-sound die ik fantastisch vind. Zeker één voor in het lijstje.

  • Sam Smith – Have Yourself a Merry Little Christmas

Sam Smith heeft de stem van een engel, en deze cover is dan ook echt heel mooi. Voor diegenen die toch stiekem houden van de traditionele kerstmuziek houden is dit een goede. Langzame pianomuziek om bij weg te dromen.

  • Dropkick Murphys – The Season’s Upon Us 

Dit liedje staat recht tegenover de vorige: geen rustige pianomuziek met mooie woordjes over kerst, maar Keltische punk over de drank, drukte en rare families tijdens kerst. Not everybody’s cup of tea maar ik vind hem hilarisch. Hij is in ieder geval het luisteren waard.

 

  • Ariana Grande – Santa Tell Me 

Ariana’s stem en stijl lijkt een beetje op die van Mariah Carrey, maar dan wat moderner. Santa Tell Me is pop, vrolijk en zeer zeker materiaal om mee te blèren. En mocht je hem geslaagd vinden: Ariana Grande heeft meerdere kerstliedjes en covers uitgebracht met dezelfde vibe.

  • Cobie Callet en Gavin DeGraw – Baby It’s Cold Outside

Baby It’s Cold Outside is mijn favoriet klassiek kerstliedje, Cobie Callet en Gavin DeGraw hebben beide mooie stemmen: 1 + 1 = 2! Deze cover is er eentje voor bij de open haard (en het liefst met thee en koekjes).

  • Tony Bennett en Lady Gaga – Winter Wonderland

Bij de naam Lady Gaga denk je misschien alleen aan liedjes als Bad Romance en Just Dance, en misschien heb je nog nooit gehoord van de muzikant Tony Bennett (die al bijna 90 jaar oud is!), maar samen maakte ze een cover van Winter Wonderland. En het werkt! De cover is een beetje jazzy, anders dan traditionele kerstliedjes, maar hij hoort zeker in deze lijst thuis!

  • Emmy the Great & Tim Wheeler – Christmas Day (I Wish I Was Surfing)

Definitely not traditional, maar ik vind hem fan-tas-tisch. Een kerstliedje dat eingenlijk gewoon hartstikke zomers is (absoluut dan ook een aanrader voor de mensen die wat minder fan zijn van kerst). “It’s Christmas day and I wish I was surfing, I’ve always hated the snow, I wonder how the waves are looking on the shores of Mexico.”

  • Gary Fomdeck – I’ll Be There This Christmas

Radio DJ Gerard Ekdom van 3FM maakte vorig jaar voor Serious Request onder een pseudoniem een kerstliedje en hield daarmee al zijn collega’s voor de gek. Niet alleen vond ik de stunt hilarisch, stiekem heb ik het liedje ook gewoon in mij afspeellijst staan! Met een beetje auto-tune kan die Gerard prima zingen ;).

Welk liedje ontbreekt er volgens jou? En zijn oude kerstliedjes het beste of ben je het met me eens dat af en toe wat vernieuwing geen kwaad kan. Laat het ons weten! En voor nu, een gezellige decembermaand gewenst.

Door Redactie

Een gedachte over “Acht kerstliedjes en kerstcovers die je nog niet kent!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.