‘s Ochtends vroeg opstaan, je haasten naar de Beemd en dan alsnog 15 minuten langer wachten omdat een of andere leerling (of docent!) zich verslapen heeft. Oftewel, een typische excursie georganiseerd door het Staring College. Helaas liggen deze chaotische momentjes buiten jouw bereik, maar gelukkig zijn er ook andere manieren waardoor je de excursie toch nog enigszins soepel kan laten verlopen!

1:
Zorg dat je materieel goed voorbereid bent. Uiteraard ga je geen berg beklimmen of door diepe wateren waden, maar het is wel verstandig om rekening te houden met je omgeving. Gezien het seizoen is het verstandig om waterdichte schoenen aan te doen zodat je niet de hele stadswandeling op natte sponzen doet! Een regenjas of paraplu is ook zeer aan te raden.

2:
Probeer open te staan voor leerzame activiteiten. Het bezoeken van de Nederlandsche Bank klinkt wat muffig, maar dat zijn slechts vooroordelen. Door weinig verwachtingen te stellen zul je minder snel teleurgesteld zijn en misschien zelfs positief verrast worden!

3:
Smokkel geen alcoholische dranken mee, ook al zou het wettelijk wél mogen als je 18 bent. Je bent onder school’s hoede dus het is verboden. Het is leuk en spannend om met je maten een groene knuppel te nuttigen, maar het kan een vroegtijdig einde van je excursie betekenen, met de treinkosten op eigen rekening.

4:
Huiswerkstress? Spreek met jezelf af dat je de heenreis even wat nuttigs gaat doen, zodat je de rest van de excursie zorgeloos kan mee maken. Het klinkt wat saai, maar je zult jezelf de volgende dag dankbaar zijn.

5:
Weersta de verleiding om een joint aan te nemen van een vreemde! Een grote stad biedt interessante mogelijkheden, maar je kunt helaas niet iedereen vertrouwen op straat. Daarnaast zorgt het voor een zeer paranoïde terugreis iedere keer dat de docent je naam noemt…

Dus, volgende keer dat je half-Nederland weer afreist in een overvolle, drukke bus, heb je hopelijk rekening gehouden met deze tips, zodat de excursie behalve leerzaam, ook nog eens zorgeloos is. Overigens is tip 5 ook aan te raden voor de excursie-gaande docenten, want niemand heeft zin in een extra-spirituele terugreis met de al vrij spirituele kunst-docent.

Fijne reis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.