Een lustrum voor SC Speaks! Precies 5 jaar geleden, op 17 maart 2015 kwam de redactie van SC Speaks voor het eerst bij elkaar. In verband met de huidige situatie op school en in Nederland is er besloten dit artikel in te korten en het jubileum op een later moment een invulling te geven.

Het idee voor een schoolkrant op het Staring College kwam van Tama Schreurs, die samen met zeventien andere enthousiastelingen het geheel vorm wist te geven. De site, het logo en de kleur bleven sindsdien onveranderd. Toch bleef de schoolkrant zich afgelopen vijf jaar doorontwikkelen. Met een YouTube-kanaal, een app en uiteindelijk een Instagram-pagina, wisten we in de afgelopen jaren ons publiek flink te vergroten.

De afgelopen jaren schreven we in totaal maar liefst 312 berichten op onze site, allemaal met verschillend thema en succes. Foto’s van schoolfeesten, examengala’s en examenstunts bleken in trek, maar ook interviews met docenten scoorden goed. In totaal werd de website van de schooolkrant ruim 100.000 keer bekeken in de afgelopen vijf jaar.

Inmiddels ben ik zelf sinds herfst 2017 hoofdredacteur van SC Speaks. Ook in deze tijd heb ik met de redactie veel meegemaakt, van een interview met Jan Versteegh tot een demonstratie tegen de schorsing van een docent en van de schoolverkiezing “Staring Kiest” tot een heus schoolkrantreisje. Nu ook ik in mijn examenjaar zit, heeft Harmen Mulder, uit 4 vwo, mijn taken als hoofdredacteur overgenomen. Ook onder zijn leiding en visie zal de schoolkrant zich blijven doorontwikkelen.

Grote dank gaat uit naar onze lezers, van hen die eenmalig een fotocollectie bekeken, tot hen die het nieuws via onze site op de voet volgen, zonder jullie heeft een nieuwsmedium weinig zin. Met veel inzet zal de redactie jullie ook in de toekomst van nieuws en achtergrond van het Staring en daarbuiten voorzien. Hartelijk dank!

Tristan Braakman, (voormalig) hoofdredacteur SC Speaks

PS: SC Speaks is altijd op zoek naar nieuwe leden! Meer info hier!

Een gedachte over “5 jaar SC Speaks: “SC still Speaks””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.