Twee-duizend-zeventien. Donald Trump werd officieel president, de formatie van de Nederlandse coalitie duurde langer dan ooit en iedereen had een fidgetspinner. Een recap:

Catalonië: een eigen land?

Even serieus: de rellen in Spanje omtrent Catalonië. Een groep mensen die zich heel graag wilde afscheiden van de rest van het land. De Spaanse overheid was er sterk tegen, en ik snapte niet waarom. Het is toch gemeen om dat volkje een eigen landje te verbieden!? Maar wat blijkt, de helft van de mensen die in dat toekomstige Catalonië wonen was tegen dat besluit. Een groot dilemma dus, waarbij een referendum en vele rellen amper wat hebben bereikt.

Orkanen

Orkaan Irma kwam met verwoestende kracht over de bovenwindse eilanden. De schade was overweldigend. Nederland zamelde geld in voor de heropbouw van ingestorte woningen en er werd hard gewerkt aan de wederopbouw van de infrastructuur. Ook werden er winkels geplunderd omdat er simpelweg niet genoeg voedsel was. Gelukkig gaat het al iets beter met de eilandjes, en al veel mensen hebben weer onderdak.

Fidgetspinners

Hoe irritant dat ronddraaiende ding ook is, de fidget spinner was (overduidelijk) een hype. Kinderen die normaal onoplettend door de gang liepen omdat ze bezig waren met het aanvallen van een clash of clans basis, liepen nu als een gek te draaien aan een fidgetspinner. Coole trucjes, zoals het balanceren van een spinner op je neus en het overpakken van de ene hand naar de andere hand, werden volop gepraktiseerd. Op een gegeven moment had iedereen zo’n ding. Toen kregen ook de winkels de hype door. Nét iets te laat, want zo snel als de fidgetspinner was gekomen, was het ook weer verdwenen. De spinners werden weggestopt in éen of andere lade maar de winkels moesten toch echt die producten kwijt. Niks meegekregen van deze hype? Je kunt inmiddels een spinner aanschaffen voor minder dan een euro, wat overigens ook de populariteit van het speeltje weergeeft. Qua haat staat het gelijk aan de outdated memes die je ‘hippe’ tante deelt op facebook. Bah.

Memes

Over outdated memes gesproken, dit jaar bloeide de meme-cultuur ook weer goed. Het bekendste deuntje van het jaar is daarom ook shooting stars. Ja, dat ene deuntje die je dus nooit uit je hoofd kreeg. Maar hoe ging het ookalweer?

Oeps, ehm ja. Nu zit het liedje ook in jouw hoofd. Niet neuriën, anders hebben de mensen om je heen er ook last van!

Mooooooving on, we hebben ook de ‘mocking spongebob’-meme. Een screencapture van een animatieserie kan grappige resultaten opleveren zoals voorheen de ‘cave spongebob’, wAnt éÉn sPoNgeBob mEme wAs nIet geNoEg.

 

Verder hebben we nog de ‘cash me outside’-meme, een uit de hand gelopen dr. Phil aflevering over een confrontatie tussen moeder en dochter. De dochter was nogal arrogant, wat een internethype opleverde. Ook werd dat meisje heel bekend, wat haar arrogantie nog meer stimuleerde. Bedankt internet.

https://www.youtube.com/watch?v=Gu10IiXVNBk

De laatste meme die ik nog even een special mention wil geven is het nummer dat binnen een paar uur op trending stond. Het heeft inmiddels al 142 miljoen views op YouTube. Big Shaqs’ Mans not hot is een rapnummer dat het gehele hiphopgenre bespot. Hij praat niet over een onderwerp, maar spuwt letterlijk random woorden. Geen idee hoe dat klinkt? Kijk dan hieronder.

Er zijn natuurlijk veel meer memes ontstaan dit jaar zoals ‘gucci gang’, ‘White Guy Blinking’ en ‘Salt Bae’. Deze memes gingen zo viral, dat ik helemaal gek werd. Ik kwam ze overal tegen, na een tijdje waren ze niet eens grappig meer. Daarom stel ik voor alle memes van dit jaar in 2017 te laten. Dat geldt vooral voor die tante op facebook: het is nu écht te laat.

 

Fijne jaarwisseling, en moge 2018 net zoveel memes & positiviteit bevatten als 2017!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.