Iedere klas of school is anders, vol met verschillende mensen, allemaal met een ander karakter en een andere stijl. Wanneer je echter om je heen kijkt zijn er heel wat stereotypen te vinden. Wij van SC Speaks hebben ze even voor je op een rijtje gezet. Let’s go!

#1: De (Over)georganiseerde
Je weet wel, die ene leerling die aan het begin van het jaar de hele V&D schoolcampus heeft leeggekocht en die altijd netjes bepakt en bezakt is. Heeft altijd zijn/haar schrift voor alle vakken bij zich, wat vaak een gigantische rugzak tot gevolg heeft. Op zich niet onpraktisch hoor, zo’n klasgenoot met een etui vol puntenslijpers, gummen, markers, notitieblokjes en kleurpotloden. Bovendien weet deze leerling je áltijd het huiswerk te vertellen.

#2: De Giechelkoning(in)
Okay, fair enough, dit type is 9 van de 10 keer een meisje. En ze vindt werkelijk alles grappig. ALLES.

#3: De Dromer
Waar deze leerling met zijn hoofd zit is nog maar de vraag, het is alleen nogal duidelijk dat hij of zij aan iets anders denkt dan de stikstofkringloop of de Tweede Wereldoorlog. Daar waar een normale leerling wel eens afgeleid raakt is het wonderlijk wanneer deze leerling überhaupt langer dan vijf minuten bij de les blijft.

#4: De Siamese Tweeling
Een beetje als een 1+1 actie van de Plus: als je er een wilt spreken, krijg je nummer twee er gratis en voor niets bij. Dit paar is onafscheidelijk, alsof ze aan elkaar zijn vastgegroeid. Zitten altijd naast elkaar, hebben altijd dezelfde plannen, zien elkaar voor school, na school en gaan zelfs samen naar de wc’s. Ik geloof dat zelfs een getrouwd stel deze vorm van betrokkenheid een beetje overdreven zou vinden.

#5: De Hipster
Door mutsen, veel te grote brillen, band-shirts waarvan hij of zij de muziek waarschijnlijk niet eens kent en, niet te vergeten, een ‘too-cool-for-school-additude’ is de hipster van mijlenver te herkennen. Geen zorgen, het is niet besmettelijk, maar bereid je voor op diepzinnige quotes, Instagram foto’s van café lattes met filters en geklets over bands waar je werkelijk nog nooit van gehoord hebt.

#6: De Encyclopedie
Algemene kennis? More like algehele kennis. Deze leerling weet alles, en het maakt je stiekem nog jaloers ook. Je zou hem/haar kunnen vragen wat de afstand van de aarde tot de zon is of hoeveel suiker er in de vanillevla zit, en je zou nog een antwoord krijgen ook. Het verwondert je bovendien hoe deze leerling aan zoveel kennis komt, aangezien je er zelf al moeite mee hebt om één hoofdstukje voor school te lezen.

#7: De Leerling Die Naar Een Verkoudheid Solliciteert
Sneeuw, hagel, zon, wind, tornado’s, 40°C of -40°C: ieder school heeft wel een leerling die altijd een korte broek aan heeft. Period . En wanneer jij al bij een graad onder nul twijfelt om gewoon maar niet de deur uit te gaan zit hij/zij gewoon doodleuk met z’n driekwartje op de fiets. HOW? Of beter, WHY?!?!!

chaos-classroom-570#8: De Klas-Comedian
Oké, deze leerling kan strontvervelend zijn met z’n flauwe moppen of onuitputtelijke sarcasme, maar stiekem moet je toch altijd een beetje lachen. Ze maken de lesuurtjes vaak ietsje dragelijker; ook al gaat dat ten koste van hun schoolresultaten. Dankjewel!

#9: De Sloddervos
Kenmerken: een tas gelijkend aan een prullenbak, geen etui en zegt regelmatig “Mag ik even een … van je lenen?” of “Meneer, dat ben ik kwijt geloof ik.” Ook sloddervossen zijn prima om mee te leven als medeleerling, een kleine waarschuwing echter, wanneer je ook maar iets uitleent krijg je dit gegarandeerd niet terug en verdwijnt het in de rugzak van deze sloddervos , alsof het een zwart gat wordt ingezogen.

 #10: De Overambitieuze Leerling
De agenda van deze persoon staat 24/7 volgeboekt en vrije tijd staat niet in zijn of haar vocabulair: alles wat je maar kan bedenken heeft deze leerling geprobeerd. Van het debatteam tot aan pianoles, van korfbal tot de schoolkrant: deze persoon doet werkelijk alles. En klagen? Ho maar. Mag ik alsjeblieft jullie geheim weten?

Ach ja, een beetje stereotypisch is helemaal niet erg. Dit soort typetjes fleuren je saaie schooldagje nog geregeld op. Herken je een typetje als een van je vrienden? Of heb je een type die je aan het lijstje wil toevoegen? Laat het ons vooral weten!intro-classroom-letterbox

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.