Herfstige baksels “appel-kaneelcake”

De bladeren aan de bomen verkleuren nu al een paar weken van het frisse zomergroen, naar het warme rood en geel van de herfst. We zijn al in de elfde maand beland en nog even en het is tijd voor een artikel genaamd “Kerstige baksels”. Maar niet voordat we met jullie dit recept van een heerlijke appel-kaneelcake hebben gedeeld, die uitermate geschikt is om op een regenachtige herfstdag te bakken (én te eten)!

DSC_6901Voor deze cake heb je nodig:

  • een cakemix (de gemiddelde scholier gaat voor gemakkelijk, wij in ieder geval wel!)
  • 4 eieren
  • 200 gram boter
  • citroen
  • kaneel
  • 3 appels
  • honing

Werkwijze “it’s a piece of cake!”

  • Schil de appels en snijd twee appels in kleine stukjes
  • Klop de boter zacht in een kom
  • Voeg de eieren en de cakemix toe en klop dit tot één geheel
  • Voeg de stukjes appel toe samen met de kaneel (zoveel je zelf lekker vindt) en ongeveer een eetlepel honing
  • Voeg als laatste een beetje citroensap toe en meng dit geheel nogmaals
  • Vet een cakevorm in en giet het beslag in de vorm
  • Snijd de laatste appel in partjes en leg deze boven op het beslag
  • Bak de cake voor ongeveer een uur in de oven
  • Smullen maar!

DSC_6889

DSC_6904

 

Geef een reactie